Duda je gospodar košarkaške igre 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Nikada nije vodio neku ekipu u NBA; najbliži je svojeveremeno bio klupi Denver Nagetsa, međutim sledeći svog brata Slobodana Pivu Ivkovića, još na početku trenerske karijere čitao je američku košarkašku literaturu, kasnije odlazio u Ameriku na usavršavanja, tako da su u NBA bili odlično upoznati sa njegovim radom.
Smrt Dušana Ivkovića posebno je pogodila Grega Popovića, petostrukog NBA šampiona sa San Antonio Sparsima, koji je naročito cenio znanje, iskustvo i metodologiju rada srpskog stručnjaka.

Nakon smrti Dušana Dude Ivkovića, oglasio se i Greg Popović, veliki prijatelj srpskog stručnjaka.

Na zvaničnom tviter profilu San Antonio Sparsa objavljene su reči čuvenog Popa, o onome što je Ivković predstavljao u košarkaškom svetu.

“ Dušan Ivković je ikona košarke. Njegova ličnost je vanvremenska, a on je bio gospodar ovog sporta. Moje vreme provedeno sa Dudom, bilo u Evropi ili Sjedinjenim Američkim Državama bilo je ispunjeno čudesnim trenucima i imati njega u društvu bilo je nešto posebno. Moje najiskrenije saučešće Neni i čitavoj porodici u ovim teškim vremenima“, poručio je trener San Antonija.

Popović je pre nekih osam godina otkrio da je u sezoni 2013/14, poslednjoj u kojoj su Sparsi postali NBA šampioni, neretko koristio Dudine akcije, pogotovo one pri izvođenjima bočnih i čeonih auta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari