Dugo čekani desni bek 1EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavila je juče Kristijana Pičinija, drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku.

Pićini igra na poziciji desnog beka, došao je iz Valensije, a zabeleđio je i tri nastupa za reprezentaciju Italije. On je već odradio jedan trening sa ekipom koja se nalazi na pripremama u Turskoj.

„Prvi utisci su veoma dobri. Imao sam još ponuda, ali smatram da je za moju karijeru najbolja opcija Crvena zvezda. Klub je pokazao da ima poverenja u mene i to mi je izuzetno bitno. Velika mi je čast što ću imati priliku da sarađujem sa Dejanom Stankovićem. On je imao neverovatnu fudbalsku karijeru, osvojio je „tripletu“ sa Interom i srećan sam što će me on trenirati“ rekao je Pičini.

On je dodao da nema problema u komunikaciji sa saigračima i stručnim štabom.

„Lako je jer svi igrači govore engleski. Pored toga mnogo članova stručnog štaba govori italijanski, srećan sam što mogu da pričam na svom jeziku“.

Pičini je pre samo devet dana odigrao utakmicu za Valensiju što bi trebalo da znači da je u takmičarskoj formi

„Fizički se osećam veoma dobro. U Španiji sam bio u takmičarskom ritmu, ali još rada i dodatnog spremanja je samo plus za mene i moje telo, kako bih ostao maksimalno spreman za takmičenje“, zaključio je Pičini.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela nije želeo da detaljnije priča o planovima kluba u nastavku prelaznog roka.

„Pre nekoliko dana sam najavio Pičinija, sada je tu sa nama, a prethodno smo doveli Ohija. Svi ostali dolasci, zavise od odlazaka. Što se tiče odlazećih transfera, imamo razgovore oko nekolicine igrača i verujemo da će se epilozi znati narednih dana“, rekao je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari