Fenerbahče se pozdravio sa Nemanjom Bjelicom, navijači Zvezde očekuju potvrdu sa Malog Kalemegdana 1foto:Starsport

Turski velikan potvrdio da se rastao sa Nemanjom Bjelicom.

Imali su velike planove po povratku Nemanje Bjelice iz NBA lige, međutim novi „brak“ završio se neslavno, prevremenim razvodom.

Bjelica je propustio kompletnu prethodnu sezonu zbog povrede lista noge, koju je konstantno obnavljao. S tim u vezi, Fenerbahče je nedavno odlučio da ništa ne rizikuje već da se nekadašnjem reprezentativcu Srbije zahvali na saradnji. Danas je i zvanično objavljeno ono što se već znalo da je Bjelica slobodan u izboru nove sredine.

– Rastali smo se sa našim igračem Nemanjom Bjelicom, koji je bio u timu Fenerbahčea za sezonu 2022-23 i nosio naš dres prethodnih godina između sezona 2013-2015. Zahvaljujemo se Nemanji Bjelici na doprinosu porodici Fenerbahčea i želimo mu uspeh u novoj fazi karijere – navedeno je u klupskom saopštenju.

Fenerbahče i Bjelica imali su dogovrenu saradnju i za takmičarsku 2023/24 ali je klub odlučio da sa isotm raskine.

Još juče, objavljeno je da se Bjelica dogovorio sa Crvenom zvezdom u vezi sa jednogodišnjim ugovorom u kojem bi postojala klauzula u vezi sa prevremenim raskidom ukoliko se ispostavi da 35-godišnji košarkaš ima zdravstvenih problema, odnosno da nije u stanju da igra zbog povrede lista.

Takođe, navedeno je i da bi crveno-beli plaćali samo 20 odsto njegove godišnje plate, a ostatak Fenerbahče što uošte nije zanemarljivo, s obzirom na to da popularni Beli ima primanja od neka dva miliona dolara za iduću sezonu.

Navijači Crvene zvezde očekuju da se klubo uskoro oglasi povodom novonastale situacije. Bjelica je u prvom mandatu stigao u Crvenu zvezdu 2008. godine kao potpuno anoniman igrač i to na probu. U kratkom periodu oduševio je Svetislava Pešića koji je tada vodio ekipu i za dve sezone postao je miljenik navijača.

Visine 209 centimetara nerekto je igrao na pleju, prenosio loptu, kreirao igru što je navijače impresioniralo. Nakon epizode u Zvezdi prešao je u Baskoniju u kojoj je radio sa sadašnjim trenerom Zvezde Duškom Ivanovićem. Iz Baskije se preselio u Minesotu, potom je najbolje partije u NBA pružao u Sakramentu, dok je u Golden Stejtu osvojio šampionski prsten. Imao je pre selidbe u San Francisko kratku i neuspešnu epizodu u Majamiju.

U Crvenoj zvezdi se nadaju da bi Duško Ivanović mogao da ga osposobi za konkurenciju, čak i na evroligaškom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari