Koromana zasvrbeli prsti: Sramota da Piksi uzme tolike pare u zemlji u kojoj se klupski fudbal gasi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ako selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ne zna ko je Rade Bogdanović, njegov savremenik iz igračkih dana, ne može da ne zna ko je Ognjen Koroman.

Nekadašnji probojni napadač, koji je, kao i Bogdanović, bio dete sarajevskog Željezničara, prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali se u njenom timu istakao tek pošto se prekalio u drugim klubovima i u inostranstvu.

2007 – Stojković dao prvu šansu Koromanu u Zvezdi

Crveno-belima je pristupio u zimskom prelaznom roku 2007. s 28 godina. Na Marakanu ga je vratio Piksi, predsednik kluba u to vreme.

„Dugo smo imali veliku želju da ga angažujemo i dovedemo kući. Zvezda će s Koromanom biti jača, moćnija i atraktivnija“, izjavio je tada Zvezdin glavni čovek.

Koroman je prvo do kraja te sezone bio pozajmica iz Tereka iz Groznog. S Boškom Đurovskim, koji je na klupi nasledio Dušana Bajevića, osvojena je dupla kruna. Od leta je izvršen otkup od ruskog tima za oko milion evra.

Koroman je „nadživeo“ Stojkovićevu eru. Peta Zvezdina zvezda je u jesen 2007. objavila abdikaciju. Jedna od njegovih akvizicija ostao je do juna 2009.

2023 – Koroman: Znamo mi dobro ko je Piksi

Tako je to onda bilo, a danas Koromana su zasvrbeli prsti da se preko Fejsbuka oglasi i on povodom glavne sportske teme u Srbiji – koliko je Piksi dobio para u onih 16 miliona evra koliko je Fudbalski savez Srbije dao za sve selekcije u poslednje dve godine, kako to piše u finansijskom izveštaju naše fudbalske organizacije za 2021. i 2022.

„Piksi iz kase FSS ima godišnje koliko poželi. Ostvario je solidne rezultate, ali se i snašao u Vučićevom sistemu vrednosti. Vučić mu je lično dozvolio da bude i predsednik Saveza i kafe-kuvarica i ekonom i glavni za finansije. To što pričaju Bogdanović i Vidić je istina koju znamo svi mi koji smo bar malo u fudbalu. Piksi jeste legenda, ali zašto potcenjuje Bogdanovića koji je igrao u većim klubovima od njega? Kad po SNS lopovskoj logici uzmeš tolike pare, što je sramota, onda moraš da se braniš u zemlji u kojoj se klupski fudbal skoro ugasio“.

Koroman ističe i da je potpuno u pravu i Nemanja Vidić, koji je takođe postavio pitanje o plati selektora. Dotakao se i Piksijeve izjave da mu ne pada na pamet da ikada bude trener Crvene zvezde, u kojoj se igrački proslavio.

„Delije ga ne žele ni blizu stadiona. Svi znamo gde je završio novac od prodaje Kovačevića, Stojkovića, Biševca i drugih u vreme dok je Piksi bio predsednik. Pa, nisu bacili bombu na porodičnu kuću Bogdanovića i Vidića već na Piksijevu u Nišu dok mu je majka bila unutra. Ne baca se bomba na kuću iz ljubavi nego verovatno zato što si nešto zabrljao. Mi iz fudbala dobro znamo pozadinu svakog mešetarenja u fudbalu. Znamo mi dobro ko je Piksi“.

Ostaje da se vidi hoće li saga u koju se u središte postavio Koroman imati medijski ili sudski nastavak…

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari