Ivica Kralj suspendovan na šest meseci, Partizanu novčana kazna od milion dinara zbog komentarisanja suđenja 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je sportskog direktora Partizana Ivicu Kralja šestomesečnom zabranom rada zbog komentarisanja suđenja posle utakmice 1. kola Superlige koju su crno-beli igrali protiv TSC.

Takođe, Partizana će morati da plati kaznu od milion dinara zbog saopštenja kluba nakon meča u Bačkoj Topoli, saznaje Sport klub.

Kazne su izrečene na osnovu prijave koju je podneo predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović.

Ivica Kralj u narednih šest meseci neće moći da radi u srpskom fudbalu, a u obrazloženju za ovakvu odluku navedeno je i šta je sportski direktor crno-belih izjavio posle duela sa TSC.

„Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo“.

„Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da „papir“ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno“, citirana je izjava Ivice Kralja.

U odluci se navodi da je otežavajuća okolnost za sportskog direktora Partizana uzeta činjenica da je imao bogatu igračku karijeru i značajan broj utakmica u državnom timu, pa je trebalo da bude korektivan faktor, angažovan u korelaciji sa fudbalskim organima, a ne da na taj način komentariše suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari