Janis Sferopulos posle pobede njegovog tima nad Partizanom: Derbi je odigran u balkanskoj atmosferi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Zvezde Janis Sferopulos rekao je posle utakmice 18. kola ABA lige, u kojoj je njegov tim pobedio Partizan (88:86), da su crveno-beli zaslužili trijumf jer su 36 minuta bili bolji od rivala.

Crveno-beli su ovim trijumfom učvrstili prvu poziciju na tabeli sa tri pobede više od Partizana i, gotovo sigurno, obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu.

– Želim da čestitam svojim igračima. Ponosan sam kako smo igrali od starta, prvo poluvreme je bilo jedno od naših najboljih. S druge strane, posle završnice treće četvtine bili smo koncentrisani. Zadnjih pet minuta to nije bio slucaj, napravili smo dosta grešaka. Dva puta faul za tri poena, ofanzivno nismo funkcionisali i dozvolili smo Partizanu da se vrati. Na kraju dana, zaslužili smo 100 odsto pobedu. Bili smo 35-36 minuta bolji tim na terenu. Srećan sam što smo dobro odgovorili posle dva poraza koja smo doživeli u poslednje vreme u Evroligi – rekao je Grk.

On je dodao da se tokom boravka na klupi Zvezde uverio koliko je derbi važan za srpsku košarku.

– Pre svega, košarka ima veliku tradiciju u ovoj zemlji. Znamo da je Srbija košarkaška zemlja, zbog toga je derbi važan, pre svega za Beograd i za navijače oba tima. Mislim da je ova atmosfera balkanska, slično sam doživeo u Grčkoj i ponekad u Izraelu – objasnio je Sferopulos.

Trener crveno-belih istakao je da nije bilo lako podići tim posle poraza od Albe u Berlinu.

– Nije lako kad izgubiš od Albe da dođeš do mentaliteta potrebnog da odigraš dobro derbi. Sve je na psihološkoj bazi. Posle poraza morate da se podignete da bi pobedili, međutim, slično je i posle velike pobede. Moram da budemo spremni za Valensiju. Moramo da kontrolišemo osećanja, pošto smo profesionalci – kazao je Sferopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari