Jasikevičijus brani Mirotića: Nije bitan njegov učinak, nismo igrali timski 1foto:Starsport

Barselona je propustila 14. šansu da podeblja saldo na kontu osvojene Evrolige, odnosno titule najbolje ekipe na Starom kontinentu. Jedan od najodgovornijih za večerašnji poraz od Reala bio je Nikola Mirotić (78:66).

Imala je Barselona prednost na poluvremenu (42:36) međuzim, u nastavku utakmice nije iamla rešenja za sjajnog Valtera Tavaresa, kome se u važnom periodu meča priključio Ćaćo Rodrigez, a pred sam kraj meča i Mario Hezonja.

Jedan od najodgovornijih za poraz bio je Nikola Mirotić koji je prve poene upisao na četiri minuta pre kraja meča. Ukupno je postigao svega tri, šutirajući sa distance katastrofalnih 0/7.

– Nismo igrali timski, bili smo ekstremno nervozni. Ovo nije timska igra, u ovakvim trenucima, trener preuzima odgvornost. Da smiri tim, da pronađe način da lopta bolje cirkuliše. Trebalo je da imamo drugačije odluke, a naše su bile veoma loše. Kao što rekoh, odgovornost je na treneru – svestan je Jasikevičijus da je ovim poraozm najverovatnije završio mandat na klupi Barselone na kraju sezone.

Pokušao je da odbrani Nikolu Mirotića, koji je besumučno pokušavao sa distance, između ostalog, jer mu je trener to dozvolio.

– Igrači su ljudi, mogući su loši dani. Ne smeta mi njegovo izdanje. Bili smo blizu. Ono što meni smeta je da nismo igrali kao tim. Individualna izdanja su svakakva, sve je moguće. Najviše mi smeta što nismo stvari radili kao tim, već smo sve kao individualci rešavali i zbog toga smo ovde gde smo, bez prilike da igramo za titulu.

Jasno je i njemu da je sezona neuspešna, bez obzira na to šta će Barsa uraditi u domaćem prvenstvu.

– Na vama je da odlučite da li je neuspeh. Za mene je razočaranje, za mene je neuspeh.

Ponovio je na kraju izlaganja da njegova ekipa nije odigrala meč kao tim.

– Ne zanimaju me previše procenti, mi treneri vidimo da li igramo dobro ili loše. Pazite, meni je bilo jasno da smo bili nervozni i da se borimo, ali na kraju nismo igrali kao tim. Nismo pronalazili način da igramo kao tim. U polufinalu Evrolige ne možeš da pobediš ako ne igraš kao tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari