Košarka u kolicima sve popularnija među osobama s invaliditetom 1Foto:Z.V.

Sportski centar Požarevac bio je domaćin učesnicima trećeg kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima, sporta koji je sve popularniji među licima sa invaliditetom, uz poštovanje svih mera zaštite od pandemije.

Inicijatori održavanja turnira bili su odbornica Skupštine grada Požarevca Marija Radenković i predsednik i trener KKK „Despot“ iz Beograda Nikola Đurđević koji ističu da je cilj održavanja ovakvih manifestacija širenje sportske inkluzije i svesti o inkluzivnim vrednostima.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović podsetivši da Grad Požarevac godinama unazad, kroz svoje lokalne planove i lokalne aktivnosti, pomaže osobama sa invaliditetom.

-Izuzetno mi je drago što smo kao jedan vid pomoći vama, upravo domaćini jednog ovakvog takmičenja. Sa uživanjem ću posmatrati danas ovo takmičenje, a ekipama želim fer i korektnu borbu i da najbolji pobede. Naravno, i narednih godina sa zadovoljstvom ćemo biti domaćini ovog turnira, kazao je Pavlović.

Čast mi je što se turnir održava u našem gradu a mi smo odmah prihvatili predlog da budemo domaćini ovim utakmicama. Požarevac kroz svoje planove stalno pomaže osobama sa invaliditetom i zadovoljstvo mi je što je i ovo jedan vid pomoći – rekao je Pavlović.

Na turniru su učestvovale ekipe ,,Despot“ iz Beograda, ,,Bijeljina’’ iz Bijeljine i ,,Nais’’ iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari