Krstić adut za debitantsku sezonu 1

Povremeni košarkaški reprezentativac Srbije i učesnik Prvenstva Evrope u Sloveniji 2013. godine sa našom najboljom selekcijom vođenom od strane Dušana Ivkovića, Nemanja Krstić (25-205cm) u sledeće dve godine braniće boje Novog Pazara.

To je igračka bomba nedavno najavljena iz tabora „plavih“ za debi nastup u KLS. Ugovor koji je imao sa Dinamikom preuzeli su Novopazarci i sada na čvrstim temeljima grade projekat zvani ABA 2 liga. Krstićev dolazak sa Dorćola među Pazarce iznenađenje je i za najbolje poznavaoce domaćih košarkaških zbivanja. Imao je važeći ugovor sa Dinamikom još dve godine, klubom koji kao trener vodi harizmatični Miroslav – Muta Nikolić, ali i dogovor da u slučaju da se pojavi ponuda koja ga zadovoljava može da napusti klub iz centra Beograda.

Dinamik je mali klub. Po mnogo čemu specifičan, kompleks u kojem je smešten praktično ima sve, Spa centar, bazen, teretanu, ali košarka nikada nije bila u prvom planu. Tek kada su ljudi koji ga vode videli da imaju dobar tim počela su ozbiljnija ulaganja. U Novom Pazaru sve je posvećeno košarci, dvorana je odlična, uslovi za rad isto takvi, posećenost utakmicama od strane publike velika, što je i normalno za grad sporta kakav je Novi Pazar. Sve je na mnogo ozbiljnijem nivou nego u Dinamiku – obrazložio je razloge svog prelaska u Novi Pazar, Nemanja Krstić.

Krilo i po potrebi bek, Krstić je osim „A“ selekcije nastupao i za sve mlađe reprezentativne kategorije Srbije. S njim i još jednim kapitalnim pojačanjem Novi Pazar bi vrlo brzo mogao da postane jedan od vodećih kandidata za drugo po kvalitetu regionalno takmičenje i skoro pa siguran učesnik Superlige Srbije, polovinom sledeće godine kada se u nju uključe Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega Bemaks.

– Imamo odličan tim. Trebaće da prođe jedan period adaptacije, i već za mesec dana stvari će doći na pravo mesto. Dobro je što igramo samo po jednu utakmicu nedeljno, tako da očekujem da napadnemo sam vrh tabele. U ovom trenutku bilo bi nerealno reći za koje mesto na tabeli će ono što budemo pružali biti dovoljno – širi umereni optimizam, Krstić.

Pre nekih mesec dana prvi asistent selektora najbolje selekcije Srbije Saše Đorđevića, Jovica Antonić odveo je kombinovani nacionalni tim na dva turnira u kineske gradove Kinšan i Mehiok, u kome se našao i Krstić. Odabrani se baš i nisu proslavili u duplim duelima sa Kinom, Ukrajinom i Angolom, Pazarova investicija bila je najbolja u pobedi nad Ukrajinom 74:68 (13 poena). Još značajnije za Krstića je da se našao na širem spisku kandidata za nastup u četvrtom „prozoru“ evropskih kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Kini naredne godine. Kako su se za ovu akciju odazvale i NBA zvezde Bogdanović i Bjelica, nije ni bili realno da se Krstić nađe među privilegovanim, s tim da njegovi izgledi da bude u Đorđevićevoj selekciji za peti i šesti „prozor“ rastu.

Nastup Krstića na Sandžačkim igrama u utakmicama sa OKK Beogradom i Zlatiborom daje za pravo svima koji misle da Novi Pazar s njim i bez njega nije isti tim. Igra korisno, lako, jednostavno i atraktivno. Onako kako je zakucavao loptu u koš Beograđana i Čajetinaca mogao bi zajedno sa ostatkom ekipe za samo godinu dana zakuca Pazar u ABA dvojci.

Pored Krstića OKK Novi Pazar je dogovorio saradnju i sa turskim košarkašem DŽem Hanom (23-200), bekom koji je u karijeri branio boje juniorskog sastava Bešiktaša i turskog drugoligaša Gemlika. Hanov otac je rođen u Novom Pazaru, što je on pored igranja u najjačoj ligi Srbije, naveo kao jedan od glavnih razloga za dolazak u Novi Pazar.

Krstić i Han tako su se priključili ostalim pojačanjima, Marku Radonjiću, Nikoli Vujoviću, Vladimiru Bulatoviću, Petru Ivanoviću i povratniku DŽejlanu Muratoviću. Uprava kluba najavila je već u prvoj sezoni KLS napad na ABA 2 ligu, trener Oliver Popović spušta loptu.

– Prošle godine igrali smo Prvu ligu, sad smo debitant koji stvara konkurentan tim, ali za tako krupan cilj potrebno je vreme i strpljenje. Da smo na dobrom putu, jesmo. Ne bežim od odgovornosti, ali za takve ambicije mislim da je još rano – kaže Popović.

Apsurdno je i tačno da će KLS imati mnogo veći značaj od Superlige u koju će se uključiti naši najbolji timovi. Prvi iz KLS steći će pravo da naredne godine predstavlja Srbiju u ABA 2 ligi. Takmičenje u najboljoj domaćoj ligi počinje 6. oktobra, kada u prvom kolu Novi Pazar dočekuje Vojvodinu iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari