Leo Mesi nikada neće prežaliti dolazak u PSŽ: Bio sam nespreman, život mi se potpuno obrnuo 1Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Najboljem fudbaleru sveta nije prijao odlazak iz Barselone.

Uskoro će tri godine otkad je Leo Mesi iz Barselone prešao u Pari Sen Žermen.

Nepunih godinu dana neponovljivi Argentinac član je Intera iz Majamija, međutim, čini se da je za njega fudbalsko vreme stalo onog momenta kada je shvatio da će morati da napusti Barselonu i Kataloniju.

Iako je nevoljno otišao iz Barse, u Parizu nije pronašao sebe. Jeste imao neke lepe trenutke, ali generalno nije uživao.

– Bila je to teška promena za mene kada sam otišao u Pari Sen Žermen. Bio sam srećan u Barseloni, išlo mi je dobro i mislio sam da ću ostati tamo do kraja karijere. Nisam bio spreman za rastanak, ali sve se brzo odigralo. Život mi se potpuno obrnuo, našao sam se u novoj ligi, novom klubu, sa novim saigračima. Bila je to promena koju nisam tražio, tako da mi je u početku bilo teško – priznao je Mesi tokom razgovora za „Big tajm“ podkast iz Saudijske Arabije.

Uprkos očiglednom padu u formi, naročito od Svetskog prvenstva u Kataru, Mesi ne razmišlja da završi karijeru u 37. godni.

– Znaću da je vreme da se povučem kada više ne budem mogao da doprinosim ekipi i kada se više ne budem zabavljao na terenu. Ja sam veoma samokritičan, znam kada igram dobro, a kada loše i kada se osećam dobro, a kada loše. Godine neće biti razlog za povlačenje, na taj korak odlučiću se onda kada budem osećao da je došlo vreme, bez obzira na to koliko ću tada imati godina. Dokle god se osećam dobro, nastaviću da se takmičim. To je nešto što znam kako se radi i dobar sam u tome.

Argentinac uopšte ne razmišlja o danima posle igračke karijere, iako se pominjala mogućnost povratka u Barselonu.

– Nisam još razmišljao o tome. Trudim se da uživam u svakom danu, u svakom momentu života, bez razmišljanja o budućnosti. Nemam još ništa definisano, nadam se da ću moći da igram još neko vreme, a kada dođe vreme siguran sam da ću pronaći nešto drugo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari