Loše veče Bogdanovića nije omelo Houkse da razbiju Kliperse u Los Anđelesu 1Foto: AP/John Bazemore

Atlanta iznendaila Džejmsa Hardena i saigrače ubedljivim trijumfom u Kaliforniji (110:93).

Obe ekipe imaju određene kadrovske probleme u poslednje vreme. Houksi ne mogu da računaju na svog najboljeg igrača Treja Janga, ali i na neke vrlo važne pojedince poput Sadika Beja, Onejekea Okongvua, Ej Džej Grifina…

Na suprotnoj strani, Rasel Vestbruk i Norman Pauel nedostaju Klipersima koji sinoć nisu imali rešenje za Dežontea Mareja (21p, 10as), Diandrea Hantera (20p) i Džejlena Džonsona (18p, 12 sk).

Bogdan Bogdanović nije imao svoje šutersko veče. Nakon što je propustio meč sa Jutom, vratio se u ekipu ali je u Los Anđelesu veoma loše šutirao. Ubacio je 11 poena, međutim za 30 minuta na parketu šutirao je ispod 30%.

Osetno je bio ispod svog ovosezonskog proseka od 16,6 poena. Pogodio je samo četiri šuta iz čak 14 pokušaja i to uglavnom sa distance (3/11).

Imao je reprezentativac Srbije i pet asistencija, uz četiri skoka. Za Atlantu je najvažnije to što je prekinula seriju od tri poraza i što se i dalje nalazi na desetom mestu Istočne konferencije, koje je poslednje u plej-inu (30-37).

Kavaj Lenard sa 28 i Pol Džordž sa 26 poena bili su ubedljivo najraspoloženiji pojedinci u poraženom timu. Džejms Harden je ubacio samo devet poena (3/10 iz igre).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari