Lukin bilijar sa košarkaškom loptom, semafor kao martinela (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS

Reprezentativac Slovenije, uz Nikolu Jokića, najveći je ovosezonski kandidat za dodelu MVP nagrade.

Dalas Maveriksi izvanrednom serijom u posednjih petnaest utakmica uspeli su da se umešaju u borbu za prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

U pomenutom intervalu ostvarili su 14 pobeda, doživevši samo jedan poraz. Poslednji u tom nizu „stradao“ je Hjuston (147:136) a Luka Dončić spakovao je komšijama 37 poena, dok je meč obeležio Kajri Irving sa 48. Junak je bio Dante Egzum, bivši košarkaš Partizana, koji je pogodio trojku za produžetak.

U toku regularnog dela sezone Dončić je ubedljivo najbolji pojedinac Dalasa. Zajedno sa Nikolom Jokićem najveći je kandidat za priznanje MVP NBA lige i da nije srpskog asa, verovatno bi već sada košarkaška javnost u Americi mogla da mu čestita na najvećem mogućem individualnom priznanju u najjačoj ligi na svetu.

Luka je na impresivnom, maltene tripl-dabl proseku od 33,9 poena, 9,2 skoka i 9,8  asistencija. Iz igre šutira impresivnih 48% a za tri gotovo 39%.

Ono što naročito oduševljava košarkašku javnost jeste njegova lakoća postizanja poena. Da je zaista unikatan talenat može se zaključiuti i na osnovu koševa koje ubacuje tokom neobaveznog zagrevanja. Za njega su koševi sa centra igrališta rutina; iz prvog reda gledališta, čak i iz tunela, međutim na onome što je uradio uoči meča sa Hjustonom pozavideli bi mu i najbolji snuker igrači na svetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari