"Neka se naši prijatelji iz Zagreba prvo lepo dogovore": Crvena zvezda demantuje zaboravnog Petrovića i priziva reakciju Evrolige 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Srpski šampion pustio još jedno saopštenje povodom tvrdnji da je svojevremeno od Cibone kupio mesto u Evroligi.

Ne stišava se bura oko tvrdnje bivšeg hrvatskog košarkaša, Franja Arapovića, da je Crvena zvezda u sezoni 2014/2015. platila Ciboni 800.000 evra za učešče u najjačem košarkaškom takmičenju. Pošto je ova pre toga zbog finansija odustala od sitog, iako je to pravo stekla kao tadašnji osvajač ABA lige.

Prvo je klub sa Malog Kalemegdana saopštenjem demantovao pomenute navode, a večeras je na isti način opovrgao tvrdnju aktuelnog selektora Hrvatske, Aca Petrovića, da u to vreme nije bio prvi čovek zagrebačkog velikana.

„Crvena zvezda ulaže velike napore kako bi u svojim saopštenjima bio precizna uz upotrebu činjenica, jasna i precizna. Nismo ni najsrećnijii što ih u poslednje ima puno, jer publika želi da gleda košarku, a ne saopštenja. Međutim, na poluinformacije, neistine kojih je bilo mnogo prethodnih dana, nikada nećemo ćutati i odgovorićemo svaki put.

Nekadašnji trener i predsednik KK Cibona Aca Petrović izjavio je u utorak “da se u klupskom obraćanju KK Crvena zvezda potkrala greška…”. U prilog tome dostavljamo precizne podatke. U vreme F4 ABA lige u Beogradu funkciju predsednika kluba obavljao je Ivica Lovrić, a od 30.06.2014. godine bez ikakvih ovlašćenja do imenovanja Ace Petrovića.

Aleksandar Petrović, zvanično sa funkcijom se vratio u KK Cibona 04. 08. 2014.godine u ulozi sportskog direktora kluba na poziv nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a službeno je postao i predsednik kluba na Vanrednoj Skupštini kluba 29. 09. 2014.godine.

Zato najlepše molimo naše sportske prijatelje iz Zagreba da se prvo lepo dogovore, sa kime smo to mi mogli i kada da imamo sastanak i ručak u Ljubljani za početak, i kako smo to mogli mimo Evrolige da napravimo bilo kakav dogovor?

U međuvremenu, uspeli smo i da saznamo kako se Franjo uz pomoć dvojice drugara “prisetio” svega pre dva dana, a prošlo je 10 godina… Jedino što su zaboravili da mu jave je da odustajanjem KK Cibona, mesto u elitnom takmičenju prvo vraćeno Evroligi, pa je ta organizacija odlučila da predstavnik u takmičenju bude prvoplasirani u regularnom delu sezone – KK Crvena zvezda, i to dva meseca kasnije!

Zato očekujemo da će na ovakve neistinite izjave reagovati i Evroliga organizator takmičenja, jer Crvena zvezda ne želi na bilo koji način više da učestvuje u ovom blatu koje neki drugi kreiraju”, stoji u večerašnjem saopštenju crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari