Savić o petom mestu u Svetskoj ligi: Ozbiljna blamaža 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Oštar i direktan komentar selektora vaterpolo reprezentacije Srbije posle Fajnal-ejta Svetske lige.

Mada je aktuelni olimpijski šampion doživeo veliku smenu generacija, a na završni turnir u Strazburu otišao dodatno oslabljen, Dejan Savić ne traži i ne nalazi opravdanje za tri pobede i tri poraza.

„Ovo je ozbiljna blamaža. Samo je poslednja utakmica sa Crnom Gorom bila ono čemu težimo. Tu smo videli drugačiji pristup, veću agresivnost, želju i volju. Sve pre toga je bilo, ponavljam, prava blamaža. Sve što smo imali u poslednjoj utakmici nismo imali tokom čitavog turnira“, prokomentarisao je trofejni stručnjak za sajt Vaterpolo saveza Srbije. 

– Nema nikakvog opravdanja, nema izgovora za ono što smo pokazali u Strazburu. Mene alibi nikada nije interesovao. Bez agresivnosti, discipline, volje, želje nema igre. Jesmo došli pre svega da treniramo ali je ukupan utisak morao da bude mnogo bolji. Možda ću morati ja da se promenim i sigurno ću morati da neke stvari ukinem, da stavim embargo na njih.

Uz rad, nadam se da ćemo se pomeriti od tog petog mesta koje nam je izgleda rezervisano – poručio je Savić, nakon petog mesta u SL i istog plasmana na nedabnom Svetskom prvenstvu, kada su igrali i momci pošteđeni zbog dolazeće šampionata Evrope.

Reprezentacija 31. jula nastavlja pripreme u Beogradu a posle dva dana odlazi u Trebinje. Sve u sklopu rada na formi i igri za EP u Splitu, koje počinje krajem avgusta,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.