Selektor Jamajke želi Grinvuda u svom timu 1Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Selektor Jamajke Hejmir Halgrimson izjavio je danas da bi voleo da engleski fudbaler Mejson Grinvud igra za njegov tim.

Fudbaler Hetafea Grinvud odigrao je samo jednu utakmicu za reprezentaciju Engleske, 2020. godine protiv Islanda u Ligi nacija. Pravila Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) nalažu da igrač može da promeni reprezentaciju ako je za nju do 21. godine odigrao manje od tri utakmice i ako nije za nju igrao u poslednje tri godine.

„Ne volim da pričam o tome ‘šta bi bilo’, ali naravno da nam je ova opicija pala na pamet. Kao i svi treneri, voleo bih da imam najbolje igrače u svom timu, ali na njemu je da li to želi“, izjavio je Halgrimson za Atletik, preneo je sajt Gol.

Mladi napadač je bio optužen za pokušaj silovanja, ali su te optužbe odbačene u februaru prošle godine. On je igrač Mančester junajteda, a na pozajmici je u Hetafeu, nakon je suspendovan posle hapšenja u januaru 2022. godine.

Grinvud najverovatnije više neće igrati za Junajted, a Halgrimson smatra da fudbaler zaslužuje drugu priliku.

„O ovoj opciji odlučuje Fudbalski savez Jamajke, a ne trener. Nisam stručnjak za ovakve situacije, ali gledam ga kao osobu. Prošao je kroz veoma težak period ovih godinu i po dana ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo. Slučaj je istražen i optužbe su odbačene, tako da nije na nama da sudimo o tome“, rekao je selektor Jamajke.

Grinvud ima pravo nastupa za Jamajku zbog svog oca Endrua.

U dresu Hetafea ove sezone postigao je sedam golova i zabeležio pet asistencija, a Hetafe je 11. na tabeli Primere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari