Sjajne vesti, Srbija kompletna za Južni Sudan: Oporavili se Avramović i Petrušev (VIDEO) 1foto: FIBA basketball

Obazrivi su bili u stručnom štabu reprezentacije Srbije, međutim, nakon poslednjeg treninga Svetislav Pešić i njegovi saradnici mogli su da odahnu.

Postojala je bojazan da li će i u kom intervalu Aleksa Avramović i Filip Petrušev moći da se oporave pred naredne izazove na Mundobasketu. Obojica su doživeli distorzije skočnog zgloba, s tim da je Petrušev izvrnuo zglob protiv Kine, na startu Mundobasketa, a bek Partizana u poslednjoj četvrtini meča sa Portorikom.

Novi član Filadelfije propustio je iz predostrožnosti duel sa Portorikancima, dok je Avramović odmah posle druge pobede na Svetskom prvenstvu otišao na kontrolne preglede, na kojima mu je urađen novi snimak povređenog zgloba.

Da, na svu sreću, ništa nije teže prirode, videlo se na poslednjem treningu na kome su Petrušev i Avramović trenirali sa ostalim saigračima a ne po posebnom programu.

– Mislim da če obojica da igraju sutra. To su tipične povrede, Filip je već zalečio svoju. Videćemo, ali mislim da će obojica igrati sutra – otkrio je selektor Svetislav Pešić okupljenim novinarima posle obavljenog treninga.

– Obojica su trenirali danas – poentirao je šef struke reprezentaicje Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari