Šta se zgodi kad se rasklone stranci: Pile koje je izlegla Zvezda (VIDEO) 1Foto: Nikola Gligic/Starsport

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nije imao teškoće da odluči koja će četiri stranca da vodi na završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u Nišu, jer tako nalaže pravilnik KSS.

Umesto trojice koji su ostali u Beogradu krenula su Zvezdina deca Stefan Marjanović (centar, 2007), Andrej Lučić (plej, 2007) i Andrej Kostić (bek, 2006).

Svakako da se jednom od njih mesto stvorilo i zbog toga što se zbog povrede i dalje ne računa na Nikolu Topića (bek, 2005), najboljeg juniora Evrope.

U četvrtfinalnom duelu protiv FMP-a u sastav su bili uvršteni imenjaci, ali nisu dobili priliku jer su teret slamanja rivala morali da iznesu iskusniji.

Šta se zgodi kad se rasklone stranci: Pile koje je izlegla Zvezda (VIDEO) 2
Foto: Nikola Gligic/Starsport

U polufinalu razvoj događaja na terenu je bio kao poručen da se šansa pruži Kostiću. Lučić nije bio u stroju pošto se vratio Miloš Teodosić, i dalje rovit, ali spreman za nekoliko minuta.

Zvezda je držala stvari pod punu kontrolu na meču s Čačkom 94 pa je Sferopulos ukazao poverenje Kostiću.

Nada s Malog Kalemegdana i za budućnost naše košarke je za sedam minuta u igri postigla sedam poena (2-2 slobodna bacanja, 1-1 za dva, 1-3 za tri).

Crveno-beli su se podičili kakvog dragulja imaju.

 

 

Ukoliko nosioci njihove sutrašnjice u spoljnoj liniji tima budu Topić i Kostić, a ne inostrani igrači, vratiće se s njima i čuveni duh jugoslovenske škole košarke, koja je iznedrila mnoga slavna imena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari