Šta znači Vučićeva izjava da bi "izbio rat da je Nenad Bjeković izabran za predsednika FSS"? 1Foto: FoNet Branko Vučković Srđan Stevanović Starsport. Ilustracija: Radenko Topalović

Kako komentarišete tvrdnju Aleksandra Vučića da bi izbio rat da je Nenad Bjeković izabran na Skupštini FSS za predsednika te organizacije?

Nebojša Leković, bivši predsednik FSS:

– Ja sam o tome govorio pre nego predsednik, da bi izazvalo nemir u fudbalskoj Srbiji izglasavanje Nenada Bjekovića, koji je sada u v.d. stanju, da postane predsednik FSS. Ne znam uopšte kome je trebalo da se ide tako da se na silu izgura Bjeković da preuzme funkciju. Suština problema je starosna granica, a Bjeković ranije po Statutu nije zbog godina ispunjavao uslove da može da bude predsednik Saveza. U Skupštini FSS sede mnogi ljudi preko 80 godina. Ja im svima želim dobro zdravlje i što duži život, ali postoji razlog zašto treba poštovati princip starosne granice. Ovako jeste uslovno rečeno izbegnut rat koji, ponavljam, ne znam kome je uopšte trebao.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost:

– Slažem se sa predsednikom da bi izbio rat da je Bjeković izabran za predsednika FSS, samo što predsednik nije objasnio javnosti na koji rat je mislio a poznavajući prilike u FSS moja pretpostavka je da se radi o ratu za interese i ništa drugo. Da država zaista želi dobro našem fudbalu, ne bi dozvolili da imamo nezakonite izbore, koji se na kraju nisu ni održali zbog nedostatka kvoruma iako nije nikakva tajna da su delegati krenuli na izbore i da su politički instruisani da se vrate. Dakle, onaj ko je vršio uticaj na izbore nema potrebe da daje bilo kakva pojašnenja, treba pričati o tome kako smo postali prva država učesnik SP, koja je otišla na turnir bez predsednika saveza a to se ne bi desilo da se politika nije umešala.

Rade Đurović, bivši fudbalski sudija:

Poraz je da ne mogu da se bez trzavica održe najobičniji izbori u Fudbalskom savezu, da nema jasnih pravila, propisa, zakona, kako se bira članstvo Skupštine FSS… Na kraju mu kao šlag na tortu dođe izjava da bi izbio rat da je Bjeković izabran. Kakav rat? A šta ćemo sa onima koji će rat da izazovu što Bjeković nije izabran. Zašto bez uplitanja predsednika i politike ne mogu da se održe ni izbori u FSS i kako je to uopšte moguće? Za mene je sve to skandalozno i ne bi smelo da se dešava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari