Svom snagom do Hrvatske 1foto FoNet/TSS

Teniska reprezentacija Srbije igra sutra u Madridu protiv Kazahstana četvrtfinale Dejvis kupa, duel dve reprezentacije počinje u 16.00 sati prvim mečom u singlu.

Pobednik će za plasman u finale igrati sa Hrvatskom (3. decembar), koja je u ponedeljak savladala Italiju sa 2:1, a u drugom polufinalu igraće pobednici mečeva Rusija – Švedska i Velika Britanija – Nemačka.

Selektor Viktor Troicki je za ovogodišnji Dejvis kup pozvao Novaka Đokovića, Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Nikolu Ćaćića, a još uvek nije poznato ko će, uz najboljeg tenisera sveta, nastupiti u singlu.

U mečevima grupne faze Lajović je u meču sa Austrijom pobedio Melcera, dok je protiv Nemaca to bio Filip Krajinović, koji je izgubio od Kepfera.

S druge strane zna se da će za Kazahstan singl mečeve igrati Aleksandar Bublik, trenutno 36. na ATP listi i Mikail Kukuškin, 183. igrač sveta.

Iako žreb još nije obavljen očekuje se da će prvi na teren izaći Novak Đoković i Aleksandar Bublik.

– Oni su ekipa koja je verovatno najpotcenjenija na Dejvis kupu. Bili su prvi u grupi. Imaju Bublika, koji je izuzetno nezgodan igrač – snažan servis, igra vrlo riskantno i može da bude vrlo opasan u ovim uslovima. Gledao sam ga malo u prva dva meča, bio je na izuzetno visokom nivou. Neće imati šta da izgubi protiv mene – rekao je Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta bio je akter jedinog susreta ove dve reprezentacije u Dejvis kupu kada je Srbija 2016. u Beogradu pobedila sa 3:2.

Đoković je jedini član te selekcije Srbije koji je još uvek u reprezentaciji, dok su svi igrači Kazahstana koji su igrali u dvorani „Aleksandar Nikolić“ još uvek u nacionalnom timu.

– Kukuškin je veteran koji je igrao i pobeđivao mnogo važnih mečeva za reprezentaciju. Mi imamo podmlađen tim na drugoj tabli, videćemo još ko će igrati, imamo razne kombinacije u igri- naveo je Đoković.

Ako meč dublova bude odlučivao koja će se selekcija naći u polufinalu za Srbiju je će gotovo sigurno igrati Đoković i Nikola Ćaćić, tandem koji je nastupio i protiv Nemačke u Inzbruku.

S druge strane mreže biće Andrej Golubjev, 25. igrač sveta u dublu i Aleksandr Nedovjesov 72. na rang listi dubl igrača.

U mečevima grupne faze njih dvojica su zabeležili obe pobede, od kojih je ona u duelu sa Švedskom donela njihovoj reprezentaciji plasman u četvrtfinale.

– Ukoliko dođe do dubla, malo smo se uigravali na terenu, pokušavali da treniramo situacije sa kojima ćemo se suočavati, da ih uradimo bolje nego u meču sa Nemačkom, ukoliko Nikola Ćaćić i ja budemo igrali. Ali ponavljam, imamo petoricu igrača u timu, brojne su kombinacije- izjavio je prvi reket Srbije.

Najbolji teniser na svetu kaže da ga raduje što će se mečevi u Madridu igrati pred publikom.

– U Inzbruku je bila sablasna atmosfera, prazna dvorana, nadam se da će doći naši ljudi koji žive ovde ili ako mogu da dođu iz Srbije da nas podrže, da idemo što dalje. Dobra je energija u ekipi, svi smo motivisani – tvrdi Đoković.

Dušan Lajović kaže da su reprezentativci bili umorni od celodnevnog puta od Inzbruka do Madrida, ali da su spremni za četvrtfinalni duel.

– Navijali smo u nedelju uveče za braću Ruse svim srcem, uz puno sreće smo se našli u četvrtfinalu. Bilo je potrebno da se mnogo stvari poklopi da bismo prošli, to se i desilo. Nadam se da ćemo iskoristiti ovu šansu. Ekipa Kazahstana je odigrala jako dobro u prethodnoj fazi. Neće biti lako. Ali znamo šta su naše vrline na terenu i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo- rekao je Lajović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari