Trener Zvezde posle derbija u “Areni”: Ja sam krivac za poraz od Partizana 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle utakmice 5. kola ABA lige u kojoj je njegov tim izgubio od Partizana (98:87), da je on krivac za poraz svoje ekipe.

– Pokušali smo da se borimo, da popravimo igru u odnosu na prošli meč. Počeli smo dobro i i vodili smo meč kako smo hteli. Počeli smo dobro, koncerisano, igrali smo onako kako smo hteli. Bili bili smo dobri u napadu. Nažalost, na početku druge deonice smo imali najgori deo u igri. Dozvoli smo rivalu da postigne lake poene i krene drugo poluvreme sa dvocifrenom prednošću. Borili smo se do kraja meča, došli smo do minus šest, ali nismo uspeli da istupimo – rekao je Grk.

On je dodao da je Zvezda loše odigrala u odbrani.

– Utisak utakmice je kada postigneš 87 poena protiv veoma dobrog tima i izgubiš meč to je zbog odbrane, tako da moramo na njoj da radimo. Ovo je tranzicioni period, da se prebace sa jedne na drugu trenersku filozofiju. Izgubili smo mnogo zbog loše komunikacije u nekim momentima. Sad sam siguran da je glavni problem loša odbrana, kao i nekonstantnost tokom cele utakmice – smatra Sferopulos, a zatim je dodao:

– Nismo zadovoljni i to je očigledno, nismo igrali dobru odbranu. Ja sam odgovoran za ovo i prihvatam odgovornost. Reakcija je bolja nego u prvoj utakmici, imali smo dobar start, ali smo izgubili koncentraciju. Za mene je bitno da tim ima pobednički mentalitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari