„Trofej Radomir Antić“ u Užicu okupio 116 dečjih fudbalskih ekipa iz regiona 1Foto: Trofej Radomir Antić

U Užicu je počeo 2. Međunarodni dečji festival fudbala „Trofej Radomir Antić“ koji će trajati do nedelje, 11. septembra, kada će se proglasiti najbolje ekipe.

Ta manifestacija je okupila oko 1.500 dece iz 116 klubova iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, uzrasta od sedam do dvanaest godina.

Danas su se, na stadionu „Radomir Antić“, igrale utakmice po grupama. Sutra će uslediti eliminacione utakmice i nakon toga će se, od 17 časova, na Trgu partizana dodeliti pehari najboljim ekipama.

Naš proslavljeni fudbaler i trener Milovan Rajevac, jedan od incijatora turnira, poručio je da će deca imati mogućnost da se ugledaju na Radomira Antića, za koga je kazao da je „najveće svetsko fudbalsko ime i da je voleo Užice i užički kraj“.

„Trofej Radomir Antić“ u Užicu okupio 116 dečjih fudbalskih ekipa iz regiona 2
Foto: Trofej Radomir Antić

Ove godne, objasnio je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užica, ta manifestacija je masovnija, nego prošle godine, te da će grad ugostiti više od 2.000 dece, njihovih roditelja i pratilaca.

Učesnike turnira, koji je otvoren sinoć defileom ekipa, uz nastupe Enter benda i trubače Ivana Jovanovića i vatromet na Trgu partizana, pozdravila je gradonačelnica Jelena Raković Radvojević.

Turnir je posvećen negovanju sećanja na legendarnog trenera i fudbalera Radomira Antića, koji je karijeru započeo u užičkoj Slobodi, promociji sporta među mladima, zdravog načina života, timskog duha i sportskog fer-pleja.

Nagrada za fer-plej

Na turniru će se dodeliti nagrada za fer-plej koja je nazvana po Mašanu Martinoviću, dečaku koji je 12. avgusta nastradao na Cetinju, a koji je igrao u FK Winner, čija ekipa se takmiči u Užicu i u kojoj je on trebalo da bude.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari