Užičani dočekali „zlatne“ paraatletičare Nebojšu Đurića i Miloša Zarića 1Doček Zarića i Đurića u Užicu Foto: Danas

Uz trubače i vatromet, nekoliko stotina Užičana je dočekalo „zlatne“ užičke paraatletičare Nebojšu Đurića i Miloša Zarića koji su, kao članovi naše reprezentacije, osvojili tri medalje na Paraatletskom prvenstvu Evrope u Berlinu.

Đurić je sa 39,84 metara osvojio zlato i oborio svetski rekord u bacanju diska i srebrnu medalju u bacanju kugle, rezultatom 11,6 metara, dok je Zarić osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja i, rezultatom 31,6 metara, oborio rekord šampionata.

Doček su u utorak uveče priredili njihovi prijatelji na sportskom igralištu u užičkom naselju Pora, po kome je nazvan atletski klub čiji su članovi Nebojša i Miloš, na kome su obojica počeli prve treninge.

Na velikom uspehu njima i njhovim trenerima Oliveri Bajs, koja trenira Miloša Zarića, i Nikoli Radovanoviću, treneru Nebojše Đurića, čestitali su članovi njihovih porodica, prijatelji i građani, među kojima je bilo mnogo dece i mladih, koji su ih pozdravljali povicima „Bravo, šampioni“, kao i osoba sa invaliditetom. Čestitke im je uputio i Slavko Kuzmanović, naš proslavljeni atletičar, u ime Sportskog saveza Užica.

„Hvala vam na sjajnom dočeku i puno mi je srce. Do skoro sam samo ja osvajao medalje, ali tu je sad i Nebojša i, ako bog da, biće nas još više u klubu i reprezentaciji i biće još više medalja. Na ovom igralištu sam počeo prvi trening i doček je sjajan, a nadam se da će ih biti i narednih godina,“, rekao je Zarić, zahvalivši se prijateljima na emotivnom dočeku, ali i Paraolimpijskom komitetu i selektoru Jovanu Đukiću na velikoj podršci.

Nebojša Đurić je podsetio na to da je atletiku počeo da trenira, pre nekoliko godina, i to na Zarićevo insistiranje, a potom dodao da mu je zlato u Berlinu „dugo željena i najdraža medalja“.

„Iako je konkurencija bila veoma jaka, očekivao sam zlato u bacanju diska. Bacio sam disk najbolje što sam mogao, a moji konkurenti su podbacili to je bilo dovoljno za najbolje mesto“, objasnio je Đurić i poručio da se „trud i velika odricanja na kraju isplate, ako postoji velika želja za pobedom i dokazivanjem“.

Nakon jednomesečne pauze, Zarić i Đurić, koji koriste pažnju javnosti da motivišu osobe sa invaliditetom da se bave sportom, započeće pripreme za Svetsko prvenstvo naredne godine u Dubaiju i, kako su najavili, „boriće se za neku od medalja“.

Veliki supeh reprezentacije

Na prvenstvu u Berlinu, reprezentacija Srbije je postigla veliki uspeh i osvojila ukupno 13 medalja. Osim Zarića i Đurića, zlato je osvojio Željko Dimitrijević, a srebro Đurić i Nemanja Matijašević. Po dve bronzane medelja su pripale Sefanu Dimitrijeviću i Draženku Mitroviću, dok su po jedno bronzano odličje osvojili Nemanja Dimitrijević, Duško Sretenović, Miloš Mitić i Ivan Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari