Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić: Srebro na početku evropskog šampionata je veliki uspeh (FOTO/VIDEO) 1Milovan Mikica Vesnić/ Foto: N. Kovačević

Užički automobilsta Milovan Mikica Vesnić je uspešno započeo ovogodišnju sezonu Šampionata Evrope na brdskim stazama, a za desetak dana očekuje ga novi izazov tokom trke Velika nagrada Austrije.

Vesnić je u francuskom gradiću Saint Jean du Gard, pre nekoliko dana, osvojio drugo mesto Šampionata Evrope na brdskim stazama za sezonu 2023.

Jedini srpski predstavnik na najstarijem takmičenju pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA, ocenjuje da je „više nego zadovoljan početkom takmičarske sezone“ i navodi da mu srebrno odličje iz Francuske „daje optimizam za nastavak takmičenja“.

„Mislim da smo uradili fantastičan posao. Druga pozicija u okvakvoj konkurenciji, na stazi na kojoj prvi put nastupam, veliki je uspeh“, ocenio je Vesnić.

Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić: Srebro na početku evropskog šampionata je veliki uspeh (FOTO/VIDEO) 2
Foto: Privatna arhiva

Tokom takmičenja, objašnjava, polako je podizao formu, postizao sve bolje vreme i, nakon dve takmičarske vožnje, završio je kao drugoplasirani.

„Ima tu još dosta mesta za napredak, ali idemo korak po korak“, osvrnuo se poznati automobilista na trku u Francuskoj.

To je, ocenjuje, bila nova avantura za njega i njegov tim i veoma je zadovoljan postignutim rezultatom i načinom na koji su on i njegovi saradnici predstavili Srbiju na tom takmičenju.

Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić: Srebro na početku evropskog šampionata je veliki uspeh (FOTO/VIDEO) 3
Foto Privatna arhiva

U grupi tri, u kojoj se takmiči Vesnić, pobedio je Makedonac Igor Stefanovski, bivši šampion Evrope koji je vozio „hjundai”, dok je prošlogodišnji pobednik i šampion Francuske Nikolas Granijer u “seatu kupri” bio treći.

Vesnić je optimista i pred Veliku nagradu Austrije na brdskim stazama na  Rechbergu, koja će se voziti od 28. do 30. aprila.

„Nadam se još jednom podijumu, a koje mesto će to biti zavisi od mnogo faktora, ali daću sve od sebe da se popnem još jednu stepenicu više“, kazao je Vesnić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari