Zakazan hitan sastanak čelnika KLS-a i ABA lige 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Jedni u klin drugi u ploču i tako već danima. Međusobna nadgornjavanja pretila su da u ćorsokak dovedu finalnu seriju ABA lige.

Partizan je sinoć bio bolji od Cedevita Olimpije u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige posle čega je postalo poznato da će se u finalu regionalnog takmičenja sastati večiti srpski rivali.

U međuvremenu, objavljivanjem termina finalnog serijala Košarkaške lige Srbije, kao i plej-ofa ABA lige postalo je jasno da će se utakmice preklapati i da je praktično nemoguće da Crvena zvezda u isto vreme igra oba finala.

Iz KLS-a su poručivali da neće menjati termine serije težine titule u domaćim okvirima, dok su regionalni predstavnici diplomatski isticali da si spremni na kompromis.

Iako je delovalo da je KLS u datoj konstelaciji „tvrđi orah“ izgleda da su dve strane spremne na pronalaženje kompromisa.

Naime, za sutra je zakazan hitan sastanak čelnika Košarkaške lige Srbije i ABA lige. Incijator pronalaženja rešenja jeste Košarkaška liga Srbije, a dve strane sutra bi trebalo da postignu dogovor u vezi sa pomeranjima termina odigravanja finalnih faza oba takmičenja.

Trenutni termini finala KLS-a

10/12. jun: Crvena zvezda – Mega/FMP

13/15. jun: Mega/FMP – Crvena zvezda

*16/18. jun: Crvena zvezda – Mega/FMP

Trenutni termini odigravanja finala ABA lige

12. jun: Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda

14. jun: Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda

17. jun: Crvena zvezda – Partizan Mozzart Bet

*19. jun: Crvena zvezda – Partizan Mozzart Bet

*22. jun: Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari