Zaslužena pobeda Zlatibora u komšijskom derbiju sa užičkom Slobodom 1Foto: KK Zlatibor/Fejsbuk

U komšijskom derbiju 19. kola Košarkaške lige Srbije, koja je odigrana u čajetinskoj sportskoj dvorani, iskusni tim Zlatibora – Gold godnole je zasluženo pobedio užičku Slobodu, rezultatom 81:71 (48:29).

Aleksa Čabrilo, košarkaš Zlatibora, kazao je da je njegov tim stekao osetnu prednost u prvom poluvremenu, da je kasnije usledio pad u igri, ali da je  utakmicu završio mirno i zasluženo pobedio.

On je dodao da se ekipa priprema za utakmicu sa Borcem iz Banja Luke, u utorak, u okviru „balona“ ABA 2 lige.

Strajin Nedović, trener Zlatibora, naveo je da je zadvoljan igrom svog tima.

„Imali smo 20 poena prednosti u prvm poluvremenu. Očekivao sam da će u drugim poluvremenu Sloboda, koja tradicinalno posle prvog poluvremena i loše igre, izaći kao potpuno drugačija ekipa, ali to im nismo dozovili“.

„I pored tog našeg pada, kontrolisali smo utakmicu i na kraju zasluženo pobedili“, ocenio je Nedović.

Ipak, rekao je, da nije dobro to što je njegova iskusna ekipa, na svom terenu, izgubila 17 lopti, od kojih 12 u drugom poluvremenu.

„To je mnogo i to se ranije nije dešavalo, a to je, verovatno, posledica umora“, ocenio je trener Zlatiboraca.

David Miladinović, igrač Sobode, priznao je da Užičani „nisu uspeli da kontrolišu skokove i ofanzivnu tranziciju Zlatiboraca“ i požeo komšijama uspeh u daljem prvenstvu i ABA 2 ligi.

Nakon ocene da je njegov mladi tim imao oscilacija u igri, trener Užičana Velimir Gašić je istakao da je neprihvatljivo to što su njegovi igrači promašili 21 zicer.

„To je za mene i frapantan i zabrinjavajući podatak, a polovičan učinak smo imali i iz penala“.

„Na kraju prvog perioda, kada smo bili u egalu, i na početku drugog perida, kada smo imali kontrolisan ritam, dozvolili smo ekipi Zatibora da uđe u seriju laganih poena i da poluvremene završi sa ubedljivom prednošću“, naveo je Gašić i poručio da je „veoma teško igrati protiv iskusnog tima kakav je Zlatibor“.

Nastavak takmičenja

Posle utakmice u Čajetini, Zlatibor je i dalje prvi na tabeli, a Sloboda je na 11. mestu. U narednom kolu, 28. januara, Sloboda će, na svom terenu, igrati sa Slogom iz Kraljeva, a Zlatiborci će gostovati ekipi Dinamika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari