Znalo se od početka sezone: Nikola Topić najbolji mladi igrač ABA lige 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Mladi srpski plejmejker zasluženo dobio vredno priznanje.

Čim je dobio šansu, odmah ju je prigrabio. Nije želeo da se ocene njegovih seniorskih partija vrše pod izgovorom godina već je šansu u dresu Mege odmah iskoristio i da nije bilo povrede kolena verovatno bi na istom talasu „vozio“ i nakon povratka u Crvenu zvezdu.

Ne pamti se kada je jedan 17-godišnjak bio lider seniorske ekipe u ABA ligi, a upravo je to u uvodnom delu aktuelne takmičarske godine činio Nikola Topić kao organizator igre Mege.

On je u proseku beležio 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova, uz prosečan indeks korisnosti 19,5

Toliko je dobro igrao sin Milenka Topića, našeg proslavljenog reprezentativca, da je od prve procene NBA skauta pa do danas, njegov status na budućem NBA draftu toliko visoko kotiran da bi trebalo da bude jedan od prvih pet izbora 27. juna u Bruklinu.

S tim u vezi, bilo je očekivano da potencijalni reprezentativac Srbije bude izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige.

Nažalost, navijači Crvene zvezde ostaće ga željni, s obzirom na to da se po povratku u seniorsku ekipu ubrzo povredio, već 4. januara na večitom derbiju i do danas se nije oporavio.

Topić je nagradu dobio zahvaljujući glasovima trenera klubova u takmičenju, novinara i navijača. Dobio je čak 53,6 odsto glasova, iza njega je doskorašnji saigrač iz Mege Nikola Đurišić sa 14,6 odsto, dok je David Mirković iz Studentskog Centra dobio 13,3 odsto. Prema sistemu bodovanja, glasovi trenera uzimaju 85 odsto ukupne vrednosti, novinar 10, a navijača pet odsto.

Mega dominira u ovoj kategoriji. Pre Topića, nagradu za mladu zvezdu u usponu iz poznate fabrike košarkaša dobijali su Nikola Jokić, Filip Petrušev, Nikola Jović i Nikola Đurišić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari