Protest i u Sarajevu 1Foto: EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

U Sarajevu je večeras održana protestna šetnja pod nazivom „Pravda za Dženana, Davida, za svu decu“. Stotine građana Sarajeva se pridružilo Murizu Memiću, ocu nastradalog Dženana, u šetnji od Trga djece Sarajeva do Baščaršije, javlja Kliks.ba.

Noseći veliki transparent na kojem je ispisana reč “Pravda” i slike Dženana Memića i Davida Dragičevića, demonstranti su putem uzvikivali: „Pravda za Dženana! Pravda za Davida!

Uhapsite ubice! Hoćemo pravdu! Uz tebe smo, Davore!“ “Tražim pravdu 1.050 dana, na ulici. Sve se zna, i ko je nalogodavac i ko je ubica. Doći ću na kraju do pravde. Država ne radi svoj posao, čekamo Tužilaštvo BiH da otvori istragu i da konačno rade svoj posao“, rekao je Memić okupljenim sugrađanima.

Sredinom februara napuniće se tri godine od smrti njegovog sina Dženana. On je 8. februara 2016. godine zadobio smrtonosne povrede glave u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo kvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću. Večeras je Muriz Memić najavio nove, najveće do sada proteste na godišnjicu Dženanove smrti, ako do tada sud ne reši slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari