Abazović i Kurti na Zapadnobalkanskom samitu u Skoplju 1Dritan Abazović i Zoran Zaev Foto: Vlada Crne Gore, Gov.me

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boravi u Skoplju, gde će se sutra održati drugi po redu Zapadnobalkanski samit 2021. godine, pod nazivom „Promovisanje inkluzivnosti i solidarnosti u Evropi“.

Abazović se, kako je saopšteno iz Vlade, večeras u Skoplju susreo sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, tokom koktela koji je za goste priredio The Economist Events, kao organizator događaja.

„Na prvoj panel diskusiji Samita, pored domaćina premijera Zaeva, učestvovaće još i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, premijer Kosova Aljbin Kurti i zamenik premijera Albanije Arben Ahmetaj“, navode iz crnogorske Vlade.

U fokusu samita, koji organizuje The Economist Events, biće jačanje stabilnosti i saradnje u regionu, ubrzana integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i prioriteti regiona u post-kovid periodu, saopšteno je iz Vlade.

Na samitu u Skoplju, koji se održava na premijerskom i ministarskom nivou, između ostalih, učestvovaće i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, saopšteno je ranije.

Pored učešća na Samitu, Abazović će sutra u Skoplju imati nekoliko bilateralnih susreta i sastanaka sa predstavnicima iz privrednog sektora.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Abazović i Kurti na Zapadnobalkanskom samitu u Skoplju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.