MUP S. Makedonije tvrdi da je droga pronađena u službenim kolima ostala u zaplenjenom vozilu od 2016. 1Foto: Pixabay/fsHH

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine.

Makedonski mediji su ranije danas preneli da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Crnogorski carinici su na ulasku u zemlju zaustavili vozilo, koje je prethodno bez problema prešlo albansku granicu, i pronašli veliku količinu narkotika. Pozivajući se na nezvanične izvore iz crnogorske policije, makedonski mediji prenose da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nije otkriven njihov identitet, a nije poznato ni da li su uhapšeni ili deportovani.

Uprava prihoda i carina Crne Gore potvrdila je u svom saopštenju da je u putničkom motornom vozilu makedonskih registracija pronašla veću količinu biljne supstance za koju se sumnja da je narkotik, ali nisu naveli identitet osoba koje su bile u vozilu.

Iz makedonskog MUP-a tvrde da je vozilo kojim su policijski službenici putovali u Crnu Goru zaplenjeno 2016. godine i da je droga od tada ostala u automobilu.

„Zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku otišli su na obuku u Crnu Goru, a za put su zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine“, objasnili su iz makedonskog MUP-a.

Navode da je na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena marihuana, ali tvrde da zaposleni u MUP-u nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu još od 2016. godine, kada je, kako kažu, vozilo zaplenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašavaju da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u MUP-u nemaju veze sa drogom.

„Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju smo obavestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja“, kažu iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “MUP S. Makedonije tvrdi da je droga pronađena u službenim kolima ostala u zaplenjenom vozilu od 2016.”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.