Peskov: Moskva traži izvinjenje za uvredu Putina 1Foto: www.wikipedia.org

Kremlj smatra neprihvatljivim i uvredljivim izjavu novinara američke televizije „Foks njuz“ na račun predsednika Rusije Vladimira Putina i očekuje da dobije izvinjenje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Smatramo ove reči novinara televizije ’Foks njuz‘ neprihvatljivim i uvredljivim. I, naravno, želeli bismo da dobijemo izvinjenje od ove renomirane kompanije“, rekao je Peskov novinarima komentarišući pitanje o reakciji američkog predsednika Donalda Trampa na optužbe novinara na račun Putina, piše Sputnjik.

Peskov nije komentarisao Trampov odgovor. „Što se tiče izjave američkog predsednika, ne bih komentarisao“, naglasio je on.

U intervjuu za jednu od vodećih televizija „Foks njuz“ Tramp je Bilu O’Rajliju govorio o poštovanju ruskog predsednika, a novinar ga je podsetio na optužbe koje je Zapad izneo na račun Moskve i Putina. „A šta Vi mislite? Da li je naša zemlja toliko nevina?“, uzvratio je američki lider, prenosi Sputnjik.

Tramp je takođe naglasio da je za Sjedinjene Američke Države „bolje da poboljšaju odnose sa Rusijom nego obrnuto“. On je rekao da će biti „dobro“ ako Moskva pomogne SAD u borbi protiv DAEŠ-a. Predsednik je, istovremeno, istakao da ne zna da li će uspeti da nađe zajednički jezik sa Putinom. Kako navode, Peskov je sitakao da Rusija ima partnerske i dobre odnose sa Iranom i nada se daljem razvoju odnosa u trgovini i ekonomskoj oblasti.

„Ne slažemo se sa takvom formulacijom pitanja“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje slaže li se Kremlj sa izjavom Donalda Trampa koji je Iran nazvao najvećom terorističkom državom na svetu, kao i da li je perspektivno govoriti o ujedinjavanju napora Moskve i Vašingtona u borbi protiv terorističke grupe DAEŠ zaobilazeći Iran. On je dodao da Rusija ima partnerske i dobre odnose sa Iranom.

“Sarađujemo na čitavom nizu pitanja, cenimo naše odnose u trgovinsko-ekonomskoj oblasti i nadamo se njihovom daljem razvoju. Kremlj pozitivno gleda na sastanak Donalda Trampa i predsednika Ukrajine Petra Porošenka ukoliko on bude doprineo rešavanju unutrašnjeg ukrajinskog sukoba, rekao je novinarima Peskov, prenosi Sputnjik.

„Ne možemo da komentarišemo prioritete spoljne politike drugih zemalja, uključujući i SAD. To je pod jedan. A ukoliko ovaj sastanak na bilo koji način doprinese rešavanju unutarukrajinskog sukoba, nama će biti drago“, odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj gleda na mogućnost da se Tramp prvo sastane sa Porošenkom, a ne sa Vladimirom Putinom.

„Što se tiče formulacije o sukobu između Ukrajine i Rusije — između Ukrajine i Rusije ne postoji sukob. Donbas je isključivo unutrašnji ukrajinski sukob“, dodao je Peskov.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Peskov: Moskva traži izvinjenje za uvredu Putina”

  1. Peskov je "Fox" nazvao "renomiranom kompanijom". Ha, Ha, Ha. Pa "Fox" je najgore smece na medijskom trzistu….

  2. I kod nas su bili aktuelni oni sto se ne slazu sa pitanjem,a onda su dosli jos gori.
    Pruzanjem ruke Putinu USA ce izvrsiti samoubistvo ili ce se pre toga odreci usluga neodgovornog predsednika.
    Iskreno,verujem da vecina spoljnopolitickih novinara bolje procenjuju situaciju u Ukrajini,a evidentno je da i Putin i Lavrov sa dvorskom svitom,bezocno lazu.
    Kod Peskova i Putina na ceni je zapadno smece.Smece sa smecem se najbolje slaze,pa im zao kad bi nesavesni novinari da ih razdvoje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.