Na večeri, nakon W20 Samita Angela Merkel i Ivanka Tramp Foto: Fonet/AP

Ivanka Tramp Kušner, „prva ćerka Amerike“, došla je u glavni grad Nemačke na W20 Samit na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel. Ivanka Tramp, koja odnedavno ima zvaničnu i neplaćenu funkciju savetnice predsednika SAD, na podijumu se našla uz Merkelovu i Kristinu Lagard, šefice MMF, u panel-diskusiji o ženama preduzetnicama.

Donald Tramp je, zbog kontroverznih izjava, ali i tajnih video-snimaka optužen za uvredljiv odnos prema ženama, što je „prva ćerka Amerike“ pokušala da opovrgne i juče u Berlinu. Ivanka Tramp je medije optužila da šire neistine o njenom ocu i rekla da u medijskim natpisima „nije prepoznala“ svog oca, koji je ženama pomagao tako što je hiljade njih zaposlio i podržavao njihov napredak u karijeri.

„On je i mene ohrabrio da napredujem. Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem“, rekla je Ivanka Tramp, čije su reči, kako izveštava BBC, propraćene glasnim negodovanjem. CNN izveštava da je susret Ivanke Tramp sa kancelarkom Merkel prilika za približavanje Vašingtona i Berlina. Ova američka televizija podseća da prvi zvanični sastanak kancelarke Merkel i predsednika Trampa nedavno u Beloj kući nije prošao najbolje.