Nova Vučićeva nadrealna drama: Regionalni mediji o izjavi predsednika Srbije ko sve ostaje iza njega ako ga “ubiju” 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika da je „spreman umreti, ali da neće predati vlast bez izbora“, prenelo je nekoliko provladinih medija.

“Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prelaznu vladu! Ako me ubiju, ostaće moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostaće mi sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostaće mi kćeri Milica. Ako ubiju i nju, ostaje moj sin Vukan”, navodno je rekao Vučić.

O toj izjavi izveštavali su i regionalni mediji.

Sarajevski portal Klix pisao je o ovoj izjavi predsednika Srbije, kao i to da se Vučić oglasio i na Instagramu, “gdje je objavio fotografiju uz koju piše: „I sjenke naše, i grobovi naši borit će se s neprijateljima Srbije. Hvala narode na podršci!“”.

Sarajevsko Oslobođenje prenosi, između ostalog, i to da su provladini mediji objavili da će Vučić u četvrtak, na sednici Vlade na koju je pozvan, objaviti „sudbonosno važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i njezinih građana“.

Osim što prenosi Vučićevu izjavu ko bi sve ostao iza njega ako bi ga “ubili”, Slobodna Dalmacija prenosi i tvit premijerke Brnabić da je u svakom trenutku spremna da podnese ostavku, ali da Vučić to odbija.

– S obzirom na pisanje tajkunskih medija, samo da se razumemo – u svakom trenutku spremna sam podneti ostavku na mesto premijera i predsednik to zna i za sada odbija. Možda će se predomisliti. Hoćete izbore – nema problema, mi smo uvek za izbore. Ja svakako ostajem lojalna Srbiji i Vučiću, napisala je Brnabić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatski Index, između ostalog, prenosi i komentar narodne poslanice i potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o Vučićevoj izjavi.

Ona je u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S zatražila od Vučićevih saradnika i savetnikada ga „urazume jer više nije sposoban donositi odluke“.

Hrvatski Jutarnji list piše o “nadrealnom istupu” predsednika Srbije, odnosno njegovoj izjavi o ubistvu.

Ovaj list podseća da da se širom Srbije proteklih pet sedmica održavaju protesti „Srbija protiv nasilja“, kao odgovor na dva masovna ubistva u kojima je ubijeno 18 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari