SDS: Motiv SNSD za odlaganje izbora je gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom 1Foto: EPA/ ANDREJ CUKIĆ (Arhiva)

Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odlaganja izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana, izjavila je članica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević.

Istakla je da je krajnja namera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK primoraju na podnošenje ostavke, prenele su Vijesti.ba.

„Sva drama oko odlaganja izbora za sredinu novembra se pravi zato što predsednicima SNSD i HDZ Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima“, navodi se u saopštenju iz SDS. SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako to mogao da spreči.

„Imaju člana Predsedništva BiH i predsedavajućeg Saveta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbede pare za održavanje izbora“, navela je Pandurević.

Komentarišući SNSD zahtev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK, na osnovu koje su lokalni izbori odloženi, Pandurević kaže da je to još jedan primer nedoslednog ponašanja ove stranke.

„Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vreme kada se usvaja Zakon o Ustavnom sudu“, navela je Pandurević.