Todorića brani Čeril Bler 1Ivica Todorić Foto: Fonet/Zoran Jovanović

Visoki sud u Londonu danas treba da donese konačnu odluku o pravu na žalbu Ivice Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora optuženog za malverzacije, na njegovu odluku o izručenju Hrvatskoj, a mediji u Zagrebu navode da Todorić ima nove advokate među kojima je Čeril Bler, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

Sud treba da odluči da li će prihvatiti zahtev Todorićeve obrane. Ako ga prihvati, tada počinje žalbeni proces koji može potrajati, a ako ga odbaci, prvostepena odluka postaje pravosnažna i sledi izručenje. Odluka Visokog suda na Todorićev zahtev za pravo na žalbu na prvostepenu presudu prema kojoj treba da bude izručen Hrvatskoj očekivala se 6. septembra, ali je njegova odbrana dobila dodatno vreme tvrdeći da imaju nove dokaze.

Todorić se na ročištu 6. septembra pojavio u društvu novih advokata Čeri Bler, supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera i DŽejmsa Hajnesa, advokata specijalistu za ekonomske prevare i izručenja. Hajnes je zatražio na tom ročištu dodatno vreme za podnošenje zahteva na pravo na žalbu, tvrdeći da imaju nove dokaze. Sudija je odobrio zahtev Todorićeve obrane i zakazao novo ročište na kojem će osbrana imati sat vremena za iznošenje skice novih dokaza.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.