Prosvetni radnici u Grčkoj koji se protive vakcinaciji, odbijaju da se vakcinišu ili samotestiraju biće suočeni sa smanjenjem plata ili suspenzijom, navodi se u odluci tamošnjih ministara koja treba da bude usvojena, piše Katimerini, a prenosi Radio-televizija Srbije.

Kućni testovi podeljeni su nastavnicima i učenicima od 16 do 18 godina, pošto su vlasti u ponedeljak ponovo otvorile srednje škole za učenike poslednja tri razreda.

Prosvetni radnici koji odbiju da se vakcinišu ili redovno podvrgavaju testiranju na kovid 19, pre nego što uđu u razred, suočiće se sa smanjenjem plata i drugim disciplinskim merama u skladu sa zajedničkom ministarskom odlukom koja je trenutno u pripremi, piše list.

Prema izvorima Katimerinija, novi propisi koje je Ministarstvo obrazovanja donelo kako bi se osigurala sigurna akademska godina od septembra u školama i na univerzitetima odnose se na sve prosvetne radnike, stalno zaposlene i po ugovoru.

Osim smanjenja plata, stalno zaposlenom osoblju takođe preti suspenzija sa dužnosti bez plate, do vakcinacije, dok će zaposlenima na određeno vreme biti suspendovani ugovori.

I jedni i drugi suočiće se sa gubitkom kredita prema sistemu bodovanja u državnoj službi, što će uticati na njihove izglede za napredovanje ili zapošljavanje.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.