U sudaru vozova u Češkoj poginulo troje ljudi a 48 povređeno 1ilustracija Foto: printscreen/RTS

U sudaru dva putnička voza, jutros na jugozapadu Češke poginula su obojica mašinovođa i jedna putnica, a povređeno je 48 putnika, od toga je trenutno četvoro u kritičnom stanju, saopštila je regionalna spasilačka služba.

U sudaru brzog voza iz Minhena za Prag i lokalnog putničkog voza, jutros oko osam časova, kraj sela Milavče, poginuli su i češki i nemački mašinovođa i jedna putnica, javlja Češki radio.

,,Povređeno je 48 ljudi. Četvoro je potvređeno teško, još šestoro će iziskivati operaciju ali trenutno su van životne opasnosti“, kazao je češkom javnom radio servisu portparol regionalne spasilačke službe Petr Poncar.

Prema tvrdnjama češkog ministra industrije, trgovine i saobraćaja Karela Havličeka koji je obišao mesto nesreće, sudar je skrivio mašinovođa međunarodnog voza iz Minhena zato što je prošao uprkos crvenom svetlu.

,,Inspektori su na mestu i utvrđuju detalje koji od vozova je prošao preko crvenog svetla i zašto“, kazao je Češkom radiju portparol Železničke inspekcije Martin Drapal.

Na mestu nesreće radi 12 spasilačkih ekipa, oko 60 vatrogasaca i hitna pomoć sa helikopterima. Svi putnici su već evakuisani iz vagona. Nepovredjeni i lakše povređeni prebačeni su u Milavče u lokalni kulturni centar.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.