Ruski mediji o navodnim pretnjama predsedniku Srbije, porede ga i sa Đinđićem: "Crnogorski mafijaši ugrožavaju život Vučića" 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

„Crnogorski mafijaši ugrožavaju život predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vode medijsku kampanju protiv njega“, pišu ruske RIA Novosti citirajući predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić.

Podsetimo, Brnabić je juče, povodom objavljivanja navodne prepiske sa skaj telefona između osumnjičenih pripadnika narko kartela u Crnoj Gori, kazala da „javnost nije svesna kolika opasnost preti po život (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“.

Crnogorski mediji, pišu RIA Novosti, objavili su fragmente prepiske sa SKY platforme između vođe „Kavačke klana“ Radoja Žvićera i bivšeg policajca Ljuba Milovića.

Zvicer je, piše ruski medij, 4. februara 2021. godine, između ostalog, naveo da su u Srbiji počela hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa jer je „Vučić bio uplašen“.

„Pretnja Vučićevom životu postoji sve dok je Radoje Zvicer na slobodi“, citira RIA Novosti Brnabić.

Prema njenim rečima, opozicioni mediji su demantovali da crnogorska mafija predstavlja realnu opasnost po život predsednika Srbije jer se meša u njihove aktivnosti u Srbiji, ali je objavljena prepiska sve potvrdila. Zvicer se u jednom od objavljenih fragmenata žali da je teško voditi medijsku kampanju jer je srpski lider „zauzeo sve medije“.

„Napadi u medijima na Vučića i njegovu porodicu nastavljaju se konstantno. To je dosledna dehumanizacija o kojoj govorimo svih ovih godina, u ovoj dešifrovanoj prepisci vidite dokaze i prisustvo plana“, naglasila je Brnabić, prenosi ruski medij.

Posebnu pažnju crnogorskih medija ranije je privukla emotivna izjava vođe organizovane kriminalne grupe u prepisci da je Crna Gora „posle Srbije najgora zemlja i da je štetno odgajati decu ovde“.

REN TV takođe piše citirajući Brnabić da predsednik zemlje Aleksandar Vučić ne može da se oseća bezbedno dok su vođe crnogorske mafije na slobodi.

Ovaj ruski medij podseća da je u Srbiji već bilo atentata na slavne političare.

Tako je 12. marta 2003. godine u Beogradu, kod zgrade Vlade, od dva hica iz snajperske puške smrtno ranjen premijer Srbije Zoran Đinđić. Preminuo je u bolnici posle operacije, navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari