Vujanović: Da nismo uhapsili teroriste, došlo bi najcrnje vreme za CG 1Foto: RTCG

Članovi terorističke grupe, koji su uhapšeni uoči izbora, želeli su da pretvore Crnu Goru u anarhično i haotično društvo i da ih nismo sprečili bilo bi to najcrnje vreme za Crnu Goru u poslednjih 70 godina, izjavio je danas crnogorski predsednik Filip Vujanović.

Očigledno je da se, uz pomoć te grupe, Crna Gora želela pretvoriti u jedno anarhično i haotično društvo, koje će uz brojne žrtve biti označeno kao prostor na mapi Evrope koji je haotičan, anarhičan i nestabilan i koji kao takav treba da bude tretiran od evropske zajednice, rekao je Vujanović u izjavi za crnogorski Javni servis. Dodao je da je saglasan sa ocenom glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da bi, da se napad desio, naša zemlja bila zavijena u crno.

Želim da iskažem puno poštovanje specijalnom tužiocu koji je pokazao punu posvećenost svom poslu, potrebi da Crna Gora bude stabilna i da se životi svih njenih građana poštuju, rekao je Vujanović.

On je kazao da je sve vreme znao za tu akciju i istakao da nije samo bog pomogao Crnoj Gori, kako je to rekao tužilac, „mada je i on sigurno imao dosta udela“, već i oni koji su smatrali da treba pomoći Crnoj Gori, kako se ne bi pretvorila u haotično stanje.

Upućen sam i upoznat sa značajnim delom činjenica i imao sam puna saznanja o svemu i smatrao sam da sve to treba da saopšti državni tužilac, što je on i uradio na vrlo jasan, detaljan i uverljiv način, ocenio je Vujanović. On je rekao da očekuje da će pravosudni organi obezbediti fer suđenje svima koji su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju.

Siguran je da će pravosudni organi dati ovom predmetu puni prioritet i da će se on ažurno tretirati u daljem postupku.

Uveren sam da će se dati najšira mogućnost i sva prava odbrani i da ćemo u fer suđenju doći do utvrđenja činjenica za koje je specijalni tužilac rekao da su potkrijepljene jasnim dokazima, kazao je Vujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.