Vlast odustala od izgradnje dva solitera u naselju Stjepana Filipovića 1Foto: Čitaoci Danasa

Na sastanku u Vladi Srbije, kome su između ostalih prisustovali i premijerka Ana Brnabić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, dogovoreno je da se odustane od izgradnje dva solitera na obodu naselja Stjepana Filipovića.

Kako navode stanari tog naselja, sporno je što je lokacija predviđena za gradnju zapravo klizište koje je u prošlosti samo privremeno sanirano, pa postoji opravdana bojazan da bi to ugrozilo i postojeće objekte.

Stanari su danas organizovali skup za koji ističu da nije bio protestnog već više informacionog karaktera. Skupu je, prema njihovim rečima, prisustvovalo oko 150 građana a usledila je i šetnja Humskom i ulicom Ljutice Bogdana.

Sledeći korak stanara biće da od nadležnih zatraže vrtić, kao i da se ponovo osposobi i vrati u funkciju lokalna Mesna zajednica.

Građani su odlučni da ubuduće umesto da samo reaguju, zauzmu proaktivan stav i ponovo pokrenu mesnu zajednicu kao način za informisanje i izjašnjavanje po svim pitanjima koja se tiču života u naselju. Takođe jedan od uspeha je i da je izboreno pravo da predstavnici stanara prisustvuju zatvorenoj sednici komisije za planove što povećava transparentnost procesa planiranja i odlučivanja, kažu stanari ovog dela Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari