Advokat Tintor: Nama nije cilj pritvor, već da se utvrdi Aleksićeva krivica 1Jugoslav Tintor (Foto: Medija centar)

Advokat Jugoslav Tintor ističe za Danas da ukidanje pritvora nastavniku glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za silovanja i polna uznemiravanja, neće imati uticaj na sam ishod postupka.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Aleksiću i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

Aleksić se u pritvoru nalazio od januara ove godine nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Posle nje javile su se i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Tintor, pravni zastupnik Radulović i Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, od kojih je jedna maloletna, ukazuje za naš list da nema rešenje suda kako bi znao šta je napisano kao obrazloženje, “ali znam da je u javnosti figuriralo to da je njegovo zdravstveno stanje značajno pogoršano”.

– Ukoliko je to tačno, onda je sud pritvor kao najtežu meru zamenio blažom merom. U svakom slučaju, ukidanje pritvora neće imati uticaj na sam ishod toka postupka. Bitno je da je zakazano pripremno ročište i da će biti utvrđeno činjenično stanje, to je naš cilj. Nijednog trenutka nama nije bio cilj pritvor, već da se utvrdi njegova krivica i da se osudi – ukazuje Tintor za Danas.

Podsetimo, Aleksić se tereti za ukupno devet silovanja i polnih uznemiravanja sedam polaznica svoje škole “Stvar srca”. Pripremno ročište zakazano je za 1. okotbar i zatvoreno je za javnost.

Tintor za Danas objašnjava da je pripremno ročište osmišljeno da bi predsednik sudskog veća mogao da sagleda sam početak postupka i celokupni predloženi dokazni materijal.

– Predsednik veća pred sobom ima optužnicu, a u spisima sve dokaze prikupljene tokom istrage. Na pripremnom ročištu ne dolazi celo veće, nego samo predsednik i isključeno je za javnost. Tu je tužilac, punomoćnik oštećenih, okrivljeni i njegov branilac. Okrivljeni se izjašnjava da iznjašnjava povodom optužbe. Tako da se pripremno ročište svede na izlaganje optužbe od strane tužioca, zatim na osvrt na optužbu od strane odbrane uz predlaganje dokaza – ukazuje Tintor.

Naš sagovornik dodaje da tužilac ima mogućnost da pored dokaza koje je naveo u optužnici predloži dodatne ako je za njih u međuvremenu saznao.

– Odbrana mora da predloži dokaze za koje je do sada saznala. Iz predloženih dokaza može se pretpostaviti u kom pravcu će ići odbrana okrivljenog. Aleksić na pripremnom ročištu neće iznositi odbranu, tako da u tom smislu pripremno ročište se završava kada se iznesu dokazni predlozi stranaka i one se izjasne o tim predlozima o kojima onda odličuje sud, koji ne mora odlučiti o svim dokaznim predlozima. Značaj pripremnog ročišta je da se predlože svi dokazi koji su strankama poznati – naglašava Tintor.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Dok se nalazio u pritvoru, Aleskić je podnosio tužbe protiv medija. Poslednji u nizu na udaru bio je list Danas i novinar Milojko Panatić. Naime, Aleksić je tužio naš list za navodnu povredu ugleda, časti i pretrpljeni duševni bol, pošto smo objavili Pantićev autorski tekst “Arkan, Aleksić, Vučić”. Tužio je i Pantića. Prethodno je tužio i novinarku Blica Ivanu Mastilović Jasnić.

Tintor smatra da Aleksić tužbama protiv medija očekuje da će deo novinara odustati od praćenja njegovog slučaja.

– Znajući novinare, nisam siguran da će to da ih odvrati od praćenja postupka protiv Aleksića – ukazuje Jugoslav Tintor za naš list.

Inače, branilac Miroslava Aleksića, Zoran Jakovljević, nedavno je za Novosti govorio o navodnom lošem zdravstvenom stanju njegovog klijenta.

Rekao je da Aleksić mora na operaciju jer mu je “zapušena vratna arterija više od 65 odsto”, kao i da doktori izbegavaju da ga operišu “jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata”.

Jakovljević je rekao i to da Aleksić jedva čeka da počne suđenje i da ne priznaje da mu nije dobro. Advokat Jugoslav Tintor objašnjava da ukoliko odbrana kaže da Aleksić ne može da prati postupak, sud će odrediti veštačenje.

Povodom odluke Apelacionog suda u Beogradu da Miroslavu Aleksiću ukine pritvor i zameni ga kućnim pritvorom uz nanogicu, glumica Milena Radulović kratko je za Blic: “Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici”.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Advokat Tintor: Nama nije cilj pritvor, već da se utvrdi Aleksićeva krivica”

  1. Ali gospodine Tintor ni u jednoj zemlji sud ne može da donese osudjujuću presudu na osnovu časne reči i to posle 10 godina.

  2. Tintor – covek za sve prilike ; )
    Bude li neka od klijentkinja poverila Tintoru bilo sta sto ide tuzenom u prilog, ovaj ce “pevati” sudiji (ili kome treba), da bi dobio poene za kriminalce koje brani a koji ga pune novcem vise nego sto mu mogu platiti ove sirote zene.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.