Advokati poručuju da protesti i borba ne treba da prestanu 1Medija centar

Posle protesta i demonstracija predsednik Srbije Aleksandar Vučić porekao je sam sebe i povukao iz procedure Zakon o eksproprijaciji, koji je u Skupštini donet na „fašistički način“, ocenio je danas predstavnik Advokatskog protestnog odbora Miroslav Živković.

On je, na konferenciji za novinare, upozorio da protesti i borba ne treba da prestanu, jer je dobijena bitka, ali rat nije gotov, i da vlasti, koja se ponaša vrlo problematično, ne treba verovati, kao ni Vučiću, koji je „u poslednjih nedelju dana davao kontradiktorne izjave“.

Živković je konstatovao da su Zakon o eksproprijaciji, kao i predložene izmene Ustava gori od fašističkih i da je „okupacija gora od bilo koje okupacije“.

To nije samo genocid, to je humanocid, od Srbije neće ostati ništa, rekao je on, poručujući da se ne sme dozvoliti da multinacionalne kompanije pišu zakone Srbije, kao i da sve ugovore potpisane sa njima treba poništiti.

Advokat Bojan Čedić je, komentarišući usvojene promene Ustava Srbije i predstojeći referendum 16. januara, rekao da u postojećim okolnostima stvari ne mogu da se promene i pozvao sve građane da izađu i kažu „ne“, jer je to „patriotski zadatak“ i odgovor na „ishitrenost, srljanje, nedostatak konsenzusa javnosti i mišljenja struke“.

Advokati su pozvali svoje kolege da u subotu u 12 časova dođu na protest na Andrićevom vencu, kako bi izrazili neslaganje sa potezima vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari