Advokatica Golubović za Danas: Gnev zbog Hrvatinovog iskaza možda bio okidač da Belivuk neprimereno odreaguje 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Advokatica Vesna Golubović, koja je pred sam kraj prvog dela današnjeg glavnog pretresa prekinula izlaganje okrivljenog svedoka Bojana Hrvatina i zatražila od predsedavajuće sudskog veća Vinke Berahe da reaguje, budući da joj Veljko Belivuk upućuje „konkludentne poruke“, za Danas je izjavila da ne bi od toga da pravi „poseban slučaj“.

– Kao advokat, potpuno razumem pritisak pod kojim se nalazi okrivljeni za ovako teška krivična dela, i da to može eskalirati kroz neprimerene reakcije – rekla je Golubović za Danas.

Ona je istakla i da je današnji pretres „posebno bio stresan“ zbog brutalnih detalja ubistava o kojima je okrivljeni svedok Hrvatin govorio.

– Verujem da je gnev zbog njegovog iskaza možda bio okidač da Belivuk neprimereno odreaguje u trenutku kada sam slučajno pogledala ka tom delu sudnice – navela je ona u kratkoj izjavi za naš list.

Ipak, smatra da je važno da Veće, u rukovođenju postupkom, preduzme neophodne mere za zaštitu dostojanstva učesnika u postupku.

– I to smatram dovoljnim. Ne bih sebe deranžirala bilo kakvim daljim angažovanjem tim povodom – kratko je navela Golubović za „Danas“.

Podsećamo, Golubović je, vidno uznemirena i na ivici suza, zatražila od sudskog veća da upozori optuženog zbog neprimerenih poruka, što je Belivuk negirao mahanjem rukama.

On je potom, u drugom delu današnjeg pretresa, negirao navode advokatice i istakao da je šokiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari