"Moram sebe da operem": Belivuk bio šokiran navodima advokatice Golubović 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Tokom drugog dela današnjeg pretresa na suđenju grupi Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu, optuženi je negirao navode advokatice Vesne Golubović da joj je slao „konkludentne poruke“.

„Šokiran sam. Mislim da ste nas do sad upoznali. Ja to ne radim“, rekao je Belivuk obraćajući se predsedavajućoj sudskog veća.

On je istakao i da mu se „usta suše od nervoze“, te da postupak Golubović vidi kao način da dobije „jeftin medijski publicitet“.

Kako je naveo, „ništa joj nije radio“, kao ni pretio, te istakao dve situacije u kojima smatra da je Golubović kroz pitanja navodila svedoke da govore o stvarima o kojima nisu pre govorili.

„Moram sebe da operem“, rekao je Belivuk naglašavajući da možda smešno zvuči uzimajući u obzir predmet kojim ga optužuju.
Njegovo obraćanje, sa osmehom i klimanjem glavom, ispratio je i drugookrivljeni Marko Miljković.

Advokatica Vesna Golubović je potom odgovorila da joj ovakva vrsta medijske pažnje ne prija, te zatražila da se pogledaju kamere iz sudnice kako bi se utvrdila istina.

Tokom drugog dela pretresa, okrivljeni saradnik Hrvatin je nastavio da priča o ubistvu Lazara Vukićevića, ali i o ubistvima Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, kao i o saznanjima o ubistvu Aleksandra Gligorijevića i načinu na koji su odlagali posmrtne ostatke.
On je objasnio i da su za Zdravka Radojevića interno govorili kako je „najbolje prošao od svih koji su ušli u kuću“.

Istakli su da su imali saznanja kako Radojević planira da napadne Marka Budimira, sa kojim je trebalo da se „okumi“, a u slučaju da njega ne pronađe, pretio je da će napasti njegovu ženu i decu.

Hrvatin je istakao da su se trudili da se porodica nikada ne dira, te da su gledali da uvek bude „profesionalno“.

„‘Ajde braćo, ko će da ga reši“, navodne su reči Belivuka koje je Hrvatin naveo, ističući da Marko Budimir nije želeo da ubije Radojevića, te istakao da je to potom sam Belivuk uradio.

Na samom početku drugog dela, advokat Vladimir Petrović zatražio je od predsedavajuće sudskog veća da, za danas, prekine izlaganje Bojana Hrvatina, jer su zbog tempa održavanja glavnih pretresa, svi verovatno „umorni“.

Ovaj predlog nije podržao njegov klijent Marko Miljković, kao i drugi optuženi, ali i kolege advokati.

Na kraju današnjeg pretresa advokati su, kao procesne predloge, tražili puštanje iz pritvora ili zamenu blažom merom nadzora za pet optuženih – Aleksu Dunjića, Aleksandra Vučeljića, Aleksu Stošića, Milovana Tadića i Nemanju Lakićevića.

Advokat Boško Milić, koji zastupa Aleksandra Vučeljića, tokom svog obrazlaganja istakao je da je njegov klijent bio u kontaktu „sa mnogim značajnim ljudima“, koji i danas „sede na visokim pozicijama i funkcijama“, ali o čemu mu klijent ne dozvoljava da priča.

Stefan Jokić, advokat optuženog Alekse Stošića, u svom obrazloženju razloga za puštanje iz pritvora njegovog klijenta, pozvao se na druge sudske procese koji se trenutno vode kako na ovom sudu, tako i na drugim.

On je upitao zašto njegov klijent treba da bude u pritvoru, ako je ta mera ukinuta ljudima poput Predraga Koluvije, Dijane Hrkalović, Miroslava Aleksića, kao i okrivljenim saradnicima Srđanu Laliću i Bojanu Hrvatinu.

„Sve činite da otežate mojim okrivljenim“, rekao je Jokić i dodao da smatra da sudsko veće „nema pravne hrabrosti“.

Svi predlozi advokata su odbijeni.

Sledeći pretres zakazan je za 13. mart 2023. godine u 14 i 30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari