“Ne takmičim se sa Vučićem ko je bio bolji đak, duhovito sam odgovorio na njegovu laž”: Đilas pisao Danasu 1foto FoNet Milica Vučković

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je na tekst objavljen u Danasu „Voleo bih i da postoji neki TV šou tipa ‘Da ga merimo’“: Sagovornici Danasa o raspravi Vučića i Đilasa o ocenama”, u kome naši sagovornici komentarišu pominjanje ocena i školskog uspeha, navodeći da je njegovo pominjanje Vučićevih ocena „bio duhovit odgovor na njegovu po stoti put ponovljenu laž o tome kako je imao sve šestice na fakultetu i sedmicu samo iz Odbrane i zaštite“, te da se sa njim ne takmiči.

Đilasovo reagovanje upućeno glavnom i odgovornom uredniku Danasa Dragoljubu Petroviću kao i novinarki Vesni Andrić prenosimo u celosti:

“Želim da Vam se ‘zahvalim’ što ste me u tekstu koji ste objavili i koji je potpisao V. A. izjednačili sa Aleksandrom Vučićem, tvrdeći da se sa njim takmičim u tome ko je bio bolji đak u školi. Niste primetili da je to bio duhovit odgovor na njegovu po stoti put ponovljenu laž o tome kako sam imao sve šestice na fakultetu i sedmicu samo iz Odbrane i zaštite.

Niste nikada čuli da govorim da je sramotno što državu vodi čovek koji ima više od 50 godina i hvali se ocenama na fakultetu, koji pokazuje svoj indeks vređajući i lažući o obrazovanju ljudi iz opozicije. Niste primetili da sam to da je besmisleno o tome govoriti rekao i sada u video klipu, niti vam je palo na pamet  da sam predložio poređenja ocene iz matematike u drugom razredu srednje škole samo da bi pokazao besmislenost onoga što čovek koji je predsednik Srbije govori.

A ako već niste nikada primetili moje mnogobrojne izjave na tu temu u kojima sam govorio o besmislenosti pominjanja ocena, mogli ste da pitate vašu koleginicu Lidiju Valtner zašto sam to uradio. Njoj sam izjavio da nisam ozbiljno mislio da poredim ocene u školi, već da to radim kao šalu.

Zanimljivo je da vam u mom video klipu iz koga ste uzeli deo o ocenama, nije bio interesantan deo gde sam govorio da Vučić nije aplaudirao u Minhenu jer ga smrt Alekseja Navaljnog nije pogodila, kao što ga ne bi pogodila ni nasilna smrt bilo koga iz opozicije i dao argumente za tu tvrdnju.

Nije vam bio interesantan ni deo gde govorim o skandaloznoj Vučićevoj rečenici da ima sastanak sa predstavnicima američke duboke države koji odlučuju o Srbiji, ni deo o krađi izbora u Beogradu…

Ali ste zato od moje duhovitosti na koju su na isti način na mrežama, dakle duhovito, reagovale Biljana Stojković i Dijana Vukomanović, napravili ozbiljnu priču i pokazali da sam isti ili isto nenormalan, da ne upotrebim neku težu reč, kao i Aleksandar Vučić.

Hvala na tome i vama i svim ostalima koji već 12 godina ubeđuju ljude u Srbiji da smo svi isti i da između radikala i demokrata nema nikakve razlike. A ima. Itekako ima. I to ču uvek govoriti, kao što ću uvek tvrditi da i pored ovakvog teksta, ima ogromne razlike između Danasa i Informera, iako su i Danas i Informer dnevne novine”, poručio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari