Ana Brnabićfoto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je oduševljenje činjenicom da će Srbija predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju, dodajući da je to veliko priznanje za naše rezultate.

Ovim povodom se oglasila na svom nalogu na društvenoj mreži X, uz reči „Odlične vesti za naše građane! Srbija će predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju! Srbija je jedna od samo 29 članica organizacije kojom su do sada predsedavale Francuska, Kanada, Japan i Indija. Ovo je, pre svega, veliko priznanje za naše rezultate u oblasti veštačke inteligencije, ali i potvrda šta sve Srbija može“.

Međutim, tviteraši nisu delili njeno oduševljenje, pa je najveći broj reakcija bio u negativnom kontekstu.

Jedan od njih je napisao: „Ma oduševljeni smo, ubeđen sam da će to smanjiti redove ponedeljkom i četvrtkom ispred Lidla, ujutru pre otvaraja“.

Dok je drugi korisnik naveo: „Izgleda da vaši glasači još od 2012. imaju ugrađenu veštačku inteligenciju na daljinski. Pa kad ti gazda pritisne dugme oni odmah u buseve pa u tor da slušaju hvalisavog i žvaću Matijević parizer“.

Građani su mahom bili saglasni da Srbija ima mnogo veće probleme sa kojima vlast treba da se bavi, a ne veštačkom inteligencijom koja je na marginama interesovanja građana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari