KnjigaAndric

Nobelovom nagradom za književnost ovenčana je „epska snaga pripovedanja kojom je Ivo Andrić oblikovao teme i prikazao sudbine ljudi tokom istorije svoje zemlje“.

Andrićevim perom ispisana su dela koja svedoče o jednom vremenu, predstavljaju zalog za budućnost i zauvek ostaju etalon književnosti ovog područja i svrstavaju je u sam vrh svetske umetničke baštine 20. veka. Beogradska IK“Vulkan izdavaštvo nedavno je objavila komplet izabranih Andrićevih dela u osam knjiga, u ekskluzivnom kožnom povezu.

U izabranim delima nalaze se“Pesme,“Ex Ponto,“Nemiri,“Na Drini ćuprija,“Gospođica,“Travnička hronika,“Prokleta avlija,“Znakovi pored puta“, i dvotomne „Pripovetke“.

Na prednjim stranama knjiga zlatotiskom je utisnut rukopis Ive Andrića. Reč je o visokoj tehnici štampe koja se primenjuje isključivo pri izradi luksuznih izdanja.

Zahvaljujući „Zadužbini Ive Andrića, tekstovi u delima“Pesme,“Ex Ponto,“Nemiri,“Lirika,“Gospođica,“Pripovetke I i“Pripovetke II kritički su priređeni i kao takvi sada prvi put objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.