Bivši direktor čačanske Slobode: Priča o poljskim špijunima je smešna 1Radomir Ljujić, foto Ozonpress

U blizini vojne fabrike Sloboda u Čačku  14. maja privedena su dva poljska državljana koji su, kako je saopšteno, neovlašćeno pristupili i fotografisali krug fabrike.

Vojska, policija i tužilaštvo se nije oglašavalo tim povodom, kao ni poljska ambasada koja je samo potvrdila hapšenje svojih državljana navodeći da je u kontaktu sa vlastima. Medjutim, mediji pod kontrolom vlasti odmah su saopštili da se radi o stranim špijunima.

Nekadašnji direktor Slobode Radomir Ljujić  kaže za Ozonpress da su kote fabrike itekako dobro poznate još od vremena NATO agresije.

“Meni je to malo, da ne kažem smešno, špijuni koji snimaju ulaz u fabriku. Danas imate satelitsko snimanje gde možete da vidite sve do najsitnijih detalja, svaku voćku da identifikujete. Koliko je interesantno da ta dvojica snimaju puteve oko fabrike, to je već sve snimljeno, ucrtano. Sloboda je snimljena, bombardovana, znamo kako smo prošli 1999. Pogađali su nas veoma precizno. Sve kote postoje, nove nema ko šta da daje jer se Sloboda nije premestila kao ni okolni putevi. Meni bi bilo inetersantnije da prate transport i gde on ide”, smatra Ljujić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari