stav je Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
-U Ministarstvu za državnu upravu su nas uverili da treba ponoviti kompletnu proceduru izbora opštinskih organa, uključujući i izbor predsednika opštine, predsednika SO i sekretara, kao i radnih tela. Na sednici koja je zakazana za 1.

stav je Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
-U Ministarstvu za državnu upravu su nas uverili da treba ponoviti kompletnu proceduru izbora opštinskih organa, uključujući i izbor predsednika opštine, predsednika SO i sekretara, kao i radnih tela. Na sednici koja je zakazana za 1. avgust usvojićemo samo Poslovnik o radu, a posle njegovog objavljivanja u Službenom glasniku, sledi dalji tok sednice – ističe Novica Miljković, predsednik SO Bojnik.
Inače, pre petnaestak dana, po odluci Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ponovo je održana konstitutivna sednica SO Bojnik, ali je okončana bez rezultata posle mnogo ,,povišenih tonova!’’ Jedino je dogovoreno – iako se i tome protivila opozicija – da se zatraži dodatno objašnjenje stručnjaka Ministarstva za državnu upravu pošto nikome nije bilo jasno da li konstitutivnu sednicu treba započeti kao da se do sada nije ništa događalo ili bi, pak, samo trebalo usvojiti Poslovnik o radu, što ranije nije urađeno.

Grad sa 3.000 stanovnika

Opština Bojnik se prostire na 264 kvadratna kilometa, ima 36 naselja, a najveće mesto je sam opštinski centar, Bojnik, u kome živi oko 3.000 dok je u celom kraju 14.500 stanovnika. Dve trećine porodica žive od agrara, a na čuvenoj, u pesmama opevanoj Radan planini, najviša kota je Šapot, na nadmorskoj visina 1.409 metara. Bojnik je, inače, od Leskovca udaljen 21 kilometar i uz grad na Veternici, Leskovac, ali i Vlasotince, Cranu Travu, Lebane i Medveđu – pripada Jablaničkom okrugu

Na ranijoj konstitutivnoj sednici SO Bojnik, za predsednika opštine izabran je dr Miomir Ljubić, član regionalne Alijanske demokrata, predsednik Skupštine opštine je Jovan Miljković (SRS), zamenik predsednika opštine Bojan Tasić (DSS), pomoćnik predsednika SO Goran Milovanović (SRS), a sekretar SO Nebojša Stanković (SRS). Da li će oni biti ponovo izabrani znaće se tek posle ponavljanja kopletne procedure, a kada će se okončati konstitutivna sednica, to je za sada neizvesno prognozirati. SO Bojnik ima 37 odbornika, skupštinsku većinu čini 25, dok je u opoziciji 12 odbornika iz redova DS, G17plus i GG, koji su najavili da će se uporno boriti da se sprovede zakonita procedura u konstituisanju SO i izboru funkcionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari