Bord direktora Projekta „Nova topionica“ odnosno čelnici SNC Lavalina, Outoteka i Energoprojekta, uz nadzor beogradskog Građevinskog fakulteta, garantuje njen završetak do kraja godine, poruka je nakon sastanka ovog borda direktora na kome se razgovaralo o načinu prevazilaženja prepreke na putu ka završetku rekonstrukcije topionice i izgradnje fabrike sumporne kiseline u Boru do kraja ove godine.

Da bi se postiglo, radovi na oba gradilišta biće ubrzani, a kako saznajemo u Službi za odnose sa javnošću RTB Bor, izvestan je dvosmenski rad na gradilištima, a samim tim i dodatno angažovanje ljudstva. SNC Lavalin i Outotek potvrdili su, s druge strane, da će Energoprojektu na vreme dostavljati projektnu dokumentaciju i ostale podloge neophodne za njegov nesmetan rad. Na kraju, RTB Bor obavezao se da će finansiranje radova biti redovno i u skladu sa ubrzanim tempom izvođenja.

– Pre ovog sastanka situacija između ugovornih strana bila je veoma napeta, pa je pravo zadovoljstvo što smo konstruktivnim razgovorima, i to prilikom našeg prvog susreta, uspeli da prevaziđemo sve prepreke i da parterima damo jasan cilj, kazao je prvi čovek kanadskog SNC Lavalina Etjen Kabane, koji je nedavno zamenio doskorašnjeg Vulkana Matlera, dodajući da će na sledećem sastanku zajednički proceniti povećanje aktivnosti i ostvareni učinak.

Podržavajući sve mere za ubrzanje radova, sličan stav izneo je i čelnik Outoteka Kim Fagerlund, koji je rekao da je cilj finske kompanije da postrojenje u Boru bude pušteno u rad što pre, jer kašnjenje u realizaciji nije dobro ni za jednu ugovornu stranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari