– Bošnjaci u Srbiji mogu da budu most uspostavljanja dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije, rekao je predsednik Doma naroda Parlamenta BiH i lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić, koji je u okviru dvodnevne posete Srbiji u sredu posetio Novi Pazar.

Tihić je predvodio partijsku i državnu delegaciju koju su u utorak u Beogradu primili najviši predstavnici Srbije, predsednik Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, više ministara.

Tihić je u Novom Pazaru rekao da se zalaže za prava bošnjačke zajednice u Srbiji u skladu sa evropskim konvencijama i dodao da su što bolji odnosi Beograda i Sarajeva strateški interes obe zemlje. Tihiću je u bošnjačkom nacionalnom veću uručena Zlatna plaketa za izuzetan doprinos vraćanju poverenja između država i naroda na Balkanu, saradnji BiH i Srbije i podršci ostvarivanju prava sandžačkih Bošnjaka u Srbiji. Nakon toga, delegacija iz Sarajeva posetila je Državni univerzitet gde je Tihić, u razgovoru s rukovodstvom te institucije, istakao da „smo na ovom prostoru upućeni jedni na druge“ i da treba „da činimo sve kako bi naše međusobne razlike bile naše prednosti, a ne razlog za sukobe“. Visoki bosanskohercegovački funkcioner obišao je i prostorije SDA Sandžaka, gde mu je domaćin bio Sulejman Ugljanin, a razgovarao je i s rukovodstvom grada Novog Pazara, u prisustvu ministra Rasima Ljajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari